Det var en stund usikkert rundt hvordan det ville bli med nasjonale mesterskap i Norge for syklistene denne sesongen. Kristiansands Cykleklubb hadde egentlig invitert til en forrykende sykkelfest på Sørlandet, men så seg nødt til å utsette den planlagte sykkelfesten til neste år, for heller la Ringerike Sykkelklubb være vertskap for årets fellesstart, mens Skiens klubben Grenland Sykkelklubb arrangerte NM tempo tidligere i år.

Det trønderske sykkelpublikumet fikk også denne sesongen se landets beste ryttere kjempe langs landeveiene på både Skogn og Skatval, hvor da en rekke av de lokale rytterne virkelig viste seg frem på hjemmebane.

Medalje som mål

Flere av de lokale rytterne vartet under sist Norgescup helg på Skogn og Skatval opp med flere topp 20 plasseringer, hvorav Kalle Petter Brodahl Kvam fra Stjørdals-Blink var sterkest med en 6.plass under fellesstarten på Skatval. På lørdagens NM fellesstart håper førsteårsjunioren å kjempe om en bedre plassering.

Klar for NM: Det ble en 13.plass på Kalle Petter under årets NM tempo. Foran helgens NM fellesstart satser han på en topp fem plassering, helst pallen. Bildet er fra en tidligere anledning. Foto: Henrik Einangshaug

- Jeg har lyst til å dra hjem med en topp 5. plassering. Tenker at hvis jeg kan klare topp fem, så kan man klart klare pallen også, noe som hadde vært en drøm for meg da. Hvis vi kjører bra som et lag, og får en fra laget topp fem, da skal vi si oss fornøyd, sa Kalle Petter Brodahl Kvam til Nea Radio.

Stjørdals-Blink sin lagtaktikk under Norgescup på hjemmebane lyktes bare så vidt. De klarte å få med seg en mann i det opprinnelige bruddet som krympet gradvis utover i rittet, men skulle gjerne sett at de hadde hatt en rytter til i bruddet for enklere ha kontroll og kunne styre bruddet i større grad. Kalle Petter er tydelig ovenfor Nea Radio at det blir viktig å få med minst to mann i bruddet, da han mener dette er et mesterskap som vil passe de lokale rytterne godt.

- Mesterskapet passer oss i Stjørdals-Blink veldig bra. Flere korte og harde bakker i løypen, noe som er bra. Vi er flere som er sterk, alle kan være med å kjempe om en veldig bra plassering.

Kalle Petter ser frem til lørdagens fellesstart for juniorene, men innrømmer at løypen er hard. Rytterne skal begi seg ut på 120 brutale kilometer i rundløypen like sør for Helgelandsmoen på Hønefoss, og at det derfor kan være en sterk nok prestasjon i seg selv å bare fullføre rittet.

- Hvis alle har en topp dag, så kan alle klare å fullføre NM rittet, for bare det å fullføre NM i den løypa der på 13,6 km er meget sterkt. Så hvis alle fullfører rittet, så kan man fort komme topp 25, da jeg ikke tror det er så mange som kommer til å klare å fullføre.

Hør hele intervjuet med Kalle Petter Brodahl Kvam her: