Det var gulldrømmen det handlet om å holde liv i da serietoer RBK tok imot serietreer Avaldsnes hjemme på Koteng Arena søndag.

Etter et snaut kvarter var det hjemmelaget som fikk første stikk, da Rosenborg rullet opp på venstresida. Kristine Minde la inn på første stolpe. Der kom Lisa-Marie Karlseng Utland i fullt firsprang fra motsatt kant og styrte ballen elegant inn i mål med utsida av høyrefoten. Ei vakker avslutning på et vakkert angrep.

Avaldsnes kjempet seg inn i kampen, og midtstopper Clare Polkinghorne stanget en godt slått corner fra Olaug Tvedten i mål da kampen var litt over halvtimen gammel.

Utland var like ved å sende RBK opp i ledelsen på ny få minutter før pause. Igjen var det landslagsduoen Minde/Utland som var på farten. Minde sende en fantastisk bakromspasning på Utland som løp fra bortelagets målscorer Polkinghorne, men avslutningen fra skrå vinkel gikk over mål. Dermed var lagene like langt til pause etter en fartsfylt første omgang.

Utland-dobbel

Vertene skulle ta ledelsen på nytt da timen var spilt. Og det var samme oppskrift som på det første målet: Julie Blakstad spilte fri Minde på venstrekanten. Minde slo et perfekt innlegg, denne gang på bakerste stolpe. Løpet inn fra motsatt kant var like perfekt fra Utland, og landslagsspissen stanget inn sitt og Rosenborgs andre for dagen.

Avaldsnes jobbet det de kunne for å legge trykk på RBK etter dette, men hjemmelaget spilte med stor både trygghet og selvtillit.

Regjerer i lufta: Ina Lundereng Vårhus har dominert i luftrommet for Rosenborg i 2020. Hjemme mot Avaldsnes kom endelig scoringen. Foto: Henrik Einangshaug

Ålbygg-mål

Så skulle, etter en meget solid sesong, endelig scoringen komme for midtstopper Ina Lundereng Vårhus.

86 minutter spilt: Rosenborg får frispark litt inne på bortelagets banehalvdel. Cesilie Andreassen banker ballen inn i 16-meteren med venstreslegga. Høyest av alle raget ålbyggen og sendte ballen i nettmaskene med en flott heading. En utrusende Avaldsnes-keeper Victoria Esson kolliderte med RBK-innbytter Celine Nergård. Rasende Avaldsnes-spillere ropte på frispark for angrep på keeper, men dommeren lot målet bli stående. Dermed har den solide midtstopperen fra Ålen som startet karrieren på en humpete gressbane i den lille fjellbygda nå også scoret mål for selveste Rosenborg. Og det i en av årets viktigste kamper.

Avaldsnes greide aldri å mobilisere en sluttspurt, og et RBK med autoritet og selvsikkerhet cruiset inn til seier.

Etter at Vålerenga slo LSK 4–2 hjemme på Intility Arena i Oslo senere søndag, virker det dermed som at det kun er hovedstadslaget som kan frata Rosenborg et historisk seriegull i debutsesongen i norsk kvinnefotball. To serierunder før slutt leder Vålerenga med 35 poeng, 1 poeng foran RBK. Avaldsnes på 3. plass har 31 poeng, mens LSK etter seks strake seriegull nå er distansert på en 4. plass med 28 poeng.

I den nest siste serierunden spiller Rosenborg hjemme mot Sandviken lørdag 7. november klokka 13:00. Vålerenga spiller samtidig borte mot byrival Lyn.