Det var VG som først meldte om at det skal være påvist koronasmitte i den norske langrennstroppen.

Heidi Weng Foto: Henrik Einangshaug

Andersen sier situasjonen er fryktelig kjedelig for de som lag, og for de det gjelder.

Det var mandag denne uken det ble kjent at sprinttrener Arild Monsen hadde testet positivt på en antigen hurtigtest ved ankomst Gardermoen søndag kveld. Mandag ble den positive prøven bekreftet av en påfølgende PCR-test.

- De er flinke til å fokusere til å fokusere på det de skal gjøre treningsmessig. Så er det selvfølgelig omtanke på de som nå er smittet. Jeg føler fokus er der, men det er klart det blir et støymoment i hverdagen, sier langrennssjef Espen Bjervig på pressekonferansen.

Espen Bjervig opplyste på onsdagens pressekonferanse at de i etterkant av den positive prøven testet alle utøverne med hurtigtester i to dager. De var negative. Her om dagen testet de med PCR, og det var da det ble bekreftet smittet på to av utøverne i troppen. De to har bodd alene i flere dager bekrefter Bjervig.

Monsen reiste til Oslo med trener for kvinnelandslaget i langrenn, Ole Morten Iversen. Iversen fikk tirsdag beskjed om at han hadde testet negativt på PCR-test.

Skifter hotell

Bjervig bekrefter onsdag at ingen i den norske troppen vil reise med planlagt fly torsdag, og kommer til å reiser fra Oslo den 31. januar. Det vil være aktuelt for noen å dra seinere enn dette.

Ole Morten Iversen Foto: Henrik Einangshaug

Kvinnene har første langrennsøvelse i Beijing 5. februar, mens herrene skal i aksjon 6. februar.

Nea Radio har vært i kontakt med landslagstrener Iversen, som sier han ikke ønsker å uttale seg i saken.