Marthe Rønning Græsli

Den tradisjonelle Væktarstuacup i fotball ble gjennomført på Stuggudalen i helga. Årets Væktarstuacup var nummer 51 i rekken, og dermed den seniorcupen med lengst fartstid i Norge. Væktarstua cup går over tre dager, fra fredag til søndag. Seks herrelag og fire damelag stilte til start.

Finaler

Bronsefinale damer ble vunnet av Brekken og bronsefinale herrer ble vunnet av Selbu. I finalen for damer var det Røros gikk seirende ut, med 1-0 mot Selbu. Brekken vant finalen for herrer, med 6-0 mot Elvran.

RØROS slo Selbu 1-0 i damefinalen. Foto: Marthe Rønning Græsli

Samhold

Samhold og relasjoner på tvers av lagene er noe av det som gjør at lagene prioriterer å møte opp år etter år, sier cupsjef Ola Bjerken. Like viktig som det som foregår på fotballbanen, er nemlig det som foregår utenfor. På fredag og lørdag kveld møtes både spillere og publikum til quiz og fest. Og så klart er det bankett for spillere, dommere og trenere på lørdag kveld. Dette skaper et unikt samhold, og gjør denne turneringen til et viktig samlingspunkt.

Rekruttering

Før finalene spilles søndag er det duket for den også så tradisjonelle knøttekampen. Dette er både et underholdene innslag, og viktig for rekruttering av nye spillere i dalføret og regionen. Det er både glede, sorg, vinnervilje og møljefotball når knøttene møtes til kamp. Og mange av disse kvalitetene var også tilstede på seniornivå i årets Væktarstuacup.

KNØTTEKAMP er alltid stas! Foto: Marthe Rønning Græsli

Resultat Væktarstua Cup 2019

Damer: 1.Røros 2.Selbu 3.Brekken 4.Tydal

Herrer: 1.Brekken 2.Elvran 3.Selbu 4.Tydal 5.Vikvarvet 6.Ålen

Alle er vinnere! Foto: Marthe Rønning Græsli
Foto: Marthe Rønning Græsli