-Vi er ikke helt på i starten. Det sier Ketil Aas om de første minuttene av kampen mellom Selbu og Vanvik.

Sliter i innledningen, men snur til pause

Ti minutter ut i kampen fikk bortelaget æren av å åpne scoringsballet etter en corner. Det skulle bli det første av totalt ti mål på Selbu Kunstgress denne kvelden. Etter baklengsmålet klarer hjemmelaget sakte, men sikkert å koble mer grep om kampen. I andre halvdel av omgangen er Selbu det førende laget, og skaper flere brukbare sjanser. 41 minutter ut i kampen tar Vegard Kjøsnes ansvar og snur kampen med to scoringer i løpet av to minutter. Aas forteller at scoringene rett før pause gjorde pausepraten betydelig mer behagelig.

Frisk start på andre omgang

Selbu gikk rett i strupen på Vanvik etter sidebytte. Selbu skapte flere store sjanser, og burde nok scoret allerede før Odd Erik Garberg økte ledelsen til 3-1 åtte minutter ut i andre omgang. Omtrent ti minutter senere reduserte derimot Vanvik etter nok en corner. Selbu ønsket ikke å være noe dårligere, og benyttet sin neste corner til å øke ledelsen til 4-2 ved Dag Uglem.

Innbytter Odd Erik Garberg behøvde åtte minutter på banen før han økte ledelsen til 3-1 for hjemmelaget. Foto: Emilie K. Græsli

Målrike sluttminutter

-Det tok helt av utover den andre omgangen sier Aas. De siste tyve minuttene får publikum servert et hav av scoringer, og en god del dramatikk. Etter kampen har passert 70 minutter reduserer Vanvik til 4-3 på et straffespark. Bare minutter senere utligner bortelaget til 4-4 etter et innlegg. Rett før kampen entrer sitt 80. minutt snur Vanvik kampen, og går opp i ledelsen 4-5 etter et nydelig frispark fra 20 meter. Selbu klarer å mobilisere en sluttspurt, og scorer kampens tiende mål rett før kampslutt. Lars Garberg hadde tydelig hentet inspirasjon fra Alexander Tettey sine glansdager i Rosenborgtrøya, og satt et innlegg rett i mål fra høyre kant. 5-5 ble sluttresultatet til tross for at Odd Erik Garberg var nære ved å score på et frispark på overtid.

På overtid var Selbu nær ved å ta ledelsen etter at Odd Erik Garberg hamret ballen i krysstanga. Foto: Emilie K. Græsli

Tar poeng fra tabelltoeren

-Vi skal bygge videre på moralen vi viser i sluttminuttene mener Aas, samtidig som han ergrer seg over at laget slapp inn fire dødballmål. Hovedtrener for Selbu Vegard Nytrø er fornøyd med at laget putter fem baller i nota, og skaper mye offensivt. Effektivteten er god mener Nytrø. Vanvik har sammen med NTNUI 2 vist seg å være blant de bedre lagene i avdelingen, og et poeng er i grunnen bra for Selbu. Noe ergerlig er det nok likevell at ikke hjemmelaget fikk med seg alle de tre poengene, med tanke på at Selbu ved flere anledninger lå to mål foran.