Lørdag ettermiddag barker de to lagene sammen på Extra Arena i jakten på serieleder Tromsø. Det er kun to poeng som skiller Tromsø og Sogndal før dagens kamp.

Sogndal har vunnet 12 av 18 kamper så langt i år, og har også ligaens toppscorer i Kristoffer Hoven med sine 17 nettkjenninger. Ranheim på sin side har 11 seire på likt antall kamper, og Ranheims toppscorer med 10 mål er Erik Tønne, som starter som sentral spiss i dagens oppgjør.

Gode forhold

God temperatur og lette skyer lager en perfekt ramme rundt dagens oppgjør i fjæra, og Ranheims tilskuere vet som vanlig å lage skikkelig liv under innmarsjen. Bortelaget skal også ha skryt for å ha tatt med seg en håndfull tilskuere til Trøndelag.

Dommer Christian Moen blåser i gang kampen presis klokken 15.30 til god respons fra publikum og det åpnes med høyt tempo fra begge lag, allerede fra start. Etterhvert spilles det mange enkle pasninger innad i Sogndal-laget.

Etter sju minutter kommer et godt forsøk fra Sogndal, men hjemmelagets keeper Even Barli står stødig i buret og tar ballen med begge hender. Så skal det komme et par kjappe forsøk fra hjemmelaget etter 13 minutter, men gjestenes keeper redder begge gangene. Ranheim ser sterkere ut for øyeblikket, og spenningen stiger.

At Sogndal ikke får inn et mål når kampen er 19 minutter gammel, er nesten bare flaks. Ballen reddes først av Barli, før han mister taket og den triller mot målstreken. Barli er såpass kjapp at han klarer å hanke i ballen en andre gang. Når førsteomgang er halvspilt er det ihvertfall tydelig hvorfor Even Barli har gjort seg fortjent til plassen i målet til Ranheim.

Resten av førsteomgang går sin gang uten de helt store mulighetene for noen av lagene. Det gjør at spenningen bevares til pausen er over, så får man se om trener Maalen eller Bakke har den beste talen til sine respektive lag i garderoben. Man kan ihvertfall ta med seg at Even Barli har stått solid i buret i kampens første halvdel.

Superinnbytter Karlsen

Det som er overraskende når andreomgang blåses i gang er at bortelagets toppscorer Kristoffer Hoven har blitt byttet ut, inn kom Peter Michael Godly. Og det kan virke som Sogndals trener Bakke hadde en fin tale i garderoben. Det er bra trykk i gjestene fra start av.

Også kommer en enorm suser mot mål fra Ranheims Vegard Erlien etter 50 minutter. Erlien sender ballen utenfor målet, men forsøket er særdeles godt.

Når kampen har passert timen ser det virkelig ut som Ranheim har fått taket på denne omgangen, har hatt flere gode sjanser de siste minuttene. Man må kunne si at en scorling ligger i korta for hjemmelaget.

Klokka nærmer seg 70 minutter og hele Extra Arena bryter ut i jubel, når Michael Karlsen fører Ranheim opp i ledelsen 1-0. Nå har de virkelig overtaket på Sogndal.

Den knappe ledelsen og overtaket klarte Ranheim å holde på helt til siste slutt, og i dag kan trener Svein Maalen prise seg lykkelig over Michael Karlsen, Sivert Solli og Even Barli som gjorde mye av jobben mot Sogndal. Tre poeng og ett steg nærmere å kunne ta i fra Sogndal andreplassen på tabellen. Man skal ikke bli overraket om Ranheim er tilbake i Eliteserien neste år.