Meråker Videregående Skole annonserte tidligere i år at de skulle starte opp en egen idrettskole denne sommeren for barn og unge i alderen 12 til 16 år. Det skulle etter planen blitt arrangert to perioder i månedsskiftet juni/juli, men arrangøren meldte den 1.mai at de to første periodene ikke kunne arrangeres grunnet Covid-19. Etter lang ventetid kunne til slutt over 70 spente barn og unge sist søndag ta turen til Meråker for å delta på tidenes første utgave av Camp Meråker.

Skyttere fra Røros

Martin Leirfall (11) fra Lånke IL ga alt i innebandy Foto: Henrik Einangshaug

Selv om koronaviruset satte en stopper for de to første periodene, har viruset absolutt ikke satt en stopper for verken idrettsgleden eller humøret til de mange deltagerne på idrettskolen som har blitt arrangert siden søndag forrige uke og blir avsluttet torsdag den her uken. Klubben som i år stiller med flest deltagere på Camp Meråker er Molde og Omegn Idrettsforening med hele sju deltagere, hvorav de fleste er en del av langrennsgruppa. Det er derimot både en god del lokale instruktører fra Åsen, Skatval og Meråker som stiller, i tillegg til utøvere fra både Lånke, Klæbu og Røros på plass i Meråker.

To av de som har tatt turen fra Røros til Meråker er skytterne Heidi-Sofie Sandnes Rynning (14) og Emma Heidtmann (13), som begge to synes det er artig å være med som deltagere på idrettsskolen. Tirsdag formiddag tok samtlige av de over 70 deltagerne beina fatt å satte kursen mot Fonnfjellet på 1 100 moh, hvor de på toppen tok matpause før turen gikk nedover igjen.

- Jo, det var fint, fint vær og bra stemning, sa Heidi-Sofie om tirsdagens fjelltur til Fonnfjellet.

Med såpass mange utøvere fra forskjellige deler av landet, er sjansen stor for at deltagerne på idrettsskolen får seg noen nye venner i løpet av oppholdet i Meråker. For det er ikke bare trening som er en del av programmet for deltagerne på Camp Meråker, det sosiale er også viktig. Derfor tok samtlige deltagere onsdag formiddag turen til Rypetoppen Adventurepark, noe Emma så veldig frem til.

- Jeg gleder meg veldig til å dra til klatreparken Rypetoppen, er kanskje det jeg ser mest frem til nå, sa Emma Heidtmann til Nea Radio når opptaket ble gjort tirsdag kveld.

Emil Iversen med som instruktør

Elise Øvereng (14) fra Mosjøen IL Foto: Henrik Einangshaug

En rekke lokale langrenn, skiskyting og skytter talenter er blant de som er med som instruktører for deltagerne på årets Camp Meråker. Arrangøren har samtidig fått innhentet en rekke andre mer kjente navn, noe deltagerne har satt stor pris på, og tydelig vært inspirerende for de unge deltagerne. De to tidligere olympiske mesterne i langrenn Frode Estil og Tor Arne Hetland, er sammen med landslagsløper og verdensmester på ski Emil Iversen, den tidligere skiskytterdronninga Tora Berger og skytteren Tore Rødland med som instruktører for de unge lovende utøverne i de forskjellige idrettene.

Emil Iversen var tirsdag ettermiddag med som instruktør for både langrenn og skiskyting, og hadde lagt opp en god utviklingsøkt med fokus på teknikk til utøverne. Iversen har selv tidligere vært både elev ved Meråker VGS og deltager på sommerskiskolen Sommereventyret som tidligere har vært arrangert i bygda, og syntes det nå var stas å delta som instruktør.

- Det har vært veldig artig, skikkelig trivelige unger og dem har stått på bra. Det er godt å se at det samles litt folk igjen på skiskolen, har selv vært deltager her sikkert 10 til 15 ganger selv, og nå er jeg tilbake som instruktør nå noen ganger de siste årene, noe jeg synes er stas, så det er artig å se at man er et forbilde for ungene her nå, sa Emil Iversen til Nea Radio.

Som om det ikke var nok at de unge langrenn- og skiskytterutøverne skulle ha treningsøkt med den regjerende verdensmesteren i lagsprint, fikk de og skytterne tirsdag kveld muligheten til å stille spørsmål til Iversen, og det manglet virkelig ikke på kreativiteten i spørsmålene fra deltagerne. Iversen fikk i løpet av kvelden spørsmål om både trening og hvordan det var på NRK innspilling med Nicolay Ramm, hvor han på det sistnevnte spørsmålet innrømte at det var litt spesielt. Iversen fikk også spørsmål om hvorvidt han så på landslagskompis Johannes Høsflot Klæbo sin YouTube vlog, noe han kunne bekrefte at han ikke gjorde.

- Jeg ble grilla ganske kraftig der jeg satt, så vart litt nervøs. Det var artig, mange gode spørsmål, en del middels spørsmål, men svarene var vell alle ganske dårlige, så det var en fin spørsmålsrunde.

Hør hele intervjuet her: