Torsdag ettermiddag ble det klart, Emil Iversen fra Meråker skal representere Norge under VM stafetten i Oberstdorf. Sammen med Pål Golberg, Hans Christer Holund og Johannes Høsflot Klæbo, skal Iversen forsvare Norges ære.

Barndomskompisene følger spent med

I 2013 startet barndomskompisene til Iversen opp Emil Iversen fan club på Facebook. Gjennom årets VM har fanklubben samlet seg i et stort partytelt i Meråker for å heie fram bygdas store sønn.

En av de som sitter spent inne i partyteltet i Meråker er Magnus Gjemse, barndoms- og treningskompis av Emil Iversen. I påsken 2013 startet han opp en Facebook-siden som senere ble til fanklubben til langrennsløperen fra Meråker.

- Vi var i lag, også fant jeg ut at han måtte ha en egen fanklubb, også laget jeg en Facebook-side. Bare laget den siden, og begynte å oppdatere om hvordan det gikk med Emil, hvordan treningene gikk og rapporter fra han da hvordan løpet hadde gått. Så har det utviklet seg til flagg, banner, klær og vester, og det er det resten av gutta som har stått på og skal ha all æren for.

Var det en plan om å reise til Oberstdorf?

- Det kan jeg med 100% sikkerhet si, at hvis det ikke hadde vært for korona, så hadde alle i dette teltet her vært i Oberstdorf nå?

- Vi må lage litt show og ha det artig. Vi er jo Emil Iversen fan club, men vi heier på alle som fortjener å heie på så klart.

- Bare måkke til

Gjemse har flere ganger gjennom mesterskapet i Oberstdorf vært i kontakt med barndoms- og treningskompisen. Han forteller at Iversen har sagt at det har vært en maksdag, og hadde klart å fått ut det han har vært godt for, og da ikke er stort mer å gjøre. Iversen skal som kjent ut å gå 2.etappen for det norske laget. De siste timene før start har det vært mye snakk i nedbøren som har kommet i Oberstdorf. Gjemse er tydelig på at Norge er soleklar favoritter dersom skia er bra, og det ikke blir noen uhell.

- Det blir utrolig spennende. Det er sagt at stafett er stafett, og det får vi nok se i dag også, og det så vi på damestafetten i går. Hvis skia er bra og det ikke blir noen uhell, så er Norge soleklare favoritter. Jeg har snakket med Emil tidligere i uka her, og han sa han skulle gå en lyshare til etappe, han er klar for å bare måkke til.

Hør hele intervjuet med Magnus Gjemse her: