Marita Grøtådal fra Hessdalen startet med styrkeløft for halvannet år siden. Søndag tok hun sølv i NM i benkpress i Fredrikstad.

– Det har vært en litt trøblete oppkjøring til NM etter at jeg pådro meg en skade i ryggen under klubbmesterskapet på Røros forrige helg. Men heldigvis kjente jeg lite til skaden da jeg var i aksjon søndag, sier den sterke hessdalingen som løfter for Røros Styrkeløftklubb.

Hun tok ny personlig rekord - først med 87,5 kg og så til slutt med sølvløftet på 90 kg. Det var 5 kg bak vinneren Anna Sørli Herangen fra Oslo.

Klubbkamerat Hildegunn Prytz Djupdal fra Ålen ble nummer fire i samme klasse, med 80 kg som tyngste løft.

Marita Grøtådal føyer seg inn i rekken av flere utøvere fra den lille bygda Hessdalen i Holtålen kommune som gjør det svært bra i styrkeløft.

Mest kjent er Erik Røen, som stod over helgas NM. Han tok gull i jr-NM for tre uker siden og han har som mål å delta i både EM og VM i 2018. Lillesøster Kristine Røen, tok sølv i NM for juniorer i fjor.

Marita synes det er fint at det er et så godt styrkeløftmiljø i bygda og sier det gir god motivasjon.

I likhet med Røen så har også Marita sin egen gym hjemme. I en uoppvarmet kjeller så legges grunnlaget for flere tunge løft framover.

Dette var hennes første NM-medalje i styrkeløft.

– Fra sist høst så har jeg en bronsemedalje fra et regionmesterskap på Melhus, så dette var både overraskende og svært motiverende for videre satsing, sier hun.

Lørdag tok Grete Nessø og Hilde O Dretvik gull i sine klasser i mesterskapet.