Nøkkelspillerne Lillebo, Sandmæl og Frenderup var alle ute foran Blinks oppgjør mot vestlendingene fra Åsane. De to første med skader, mens sistnevnte er i korona-karantene. Den offisielle forklaringen fra Vikvang før kampstart var at dansken ikke var klarert fra spill fra klubblegen.

Forrykende åpning

Stjørdals-Blink startet kampen forrykende. Allerede før minuttet minuttet kunne og burde laget ledet da Lasse Bransdal misset alene med keeper. Tre minutter senere gjorde den vikarierende spissen det godt igjen da han åpnet scoringsballet med en god heading etter et nydelig innlegg fra Robin Bjørnholm-Jatta.

Kom ned på jorda igjen - i et par minutter

11 minutter ut i kampen utlignet Åsane på straffe ved Henrik Udahl. Straffen ble gitt etter at kveldens kampleder så en hands i feltet hos hjemmelaget. Skuffelsen etter utligningen rakk nesten ikke å legge seg på MUS Stadion Sandskogan før hjemmelaget igjen var i ledelsen.

Finale i Champions League er gøy, men et kvarter med OBOS er noe helt annet

To minutter senere sendte Sondre Stokke rødtrøyene på ny i ledelsen. Anders Nygaard fyrte av et langskudd som keeper Eirik Østgaard måtte gi en retur på. Da reagerte kantspilleren raskest og peiset inn kveldens tredje scoring før kvarteret var omme. Det kunne mistenkelig om at vingen sto i offside, men hvis så var tilfellet får vi tro at reaksjonene fra Åsane-forsvaret ville vært større.

Déjà vu

I starten av andreomgang ble det déjà vu for hjemmelaget. Kamplederen blåste for en ny hands i Blinks sekstenmeter, og Udahl reduserte nok en gang for Åsane. Denne gangen var straffen muligens av det mer tvilsomme slaget, uten at det er mulig å være alt for bastant fra undertegnedes posisjon.

Hadde sjansene, men manglet det siste lille foran kassa

Hjemmelaget klarte ikke å opprettholde den samme intensiteten de siste 45, men de burde likevel avgjort kampen. Stokke og Kartum hadde de største sjansene til å sikre at alle de tre poengene ble igjen på Stjørdal.

Ny klasseoppvisning

Sander Erik Kartum herjet tidvis for hjemmelaget. Det spørs hvor lenge han fortsetter på dette nivået. Han er nok høyt på blokka for flere Eliteserie-klubber. Blink som har sikret seg en liten buffer ned til nedrykksplassene, kan bli fristet til å cashe inn på spilleren allerede nå i september dersom det riktige budet kommer.