Planleggingen var gjort til minste detalj, pressemeldingen var skrevet og klar, og alt skulle etter planen sendes ut og offentligjøres onsdag ettermiddag.

Onsdagen ble derimot ikke helt som planlagt. Regjeringen og FHI kom med endringer i smittevernstiltak og reiseråd, og Danmark ble endret fra grønt til gult.

– Dette gjorde at planen vår gikk fra grønt til rødt, og teamet så seg nødt til å sette alt på vent. EHB og MARX besluttet å sette sikkerhet og helse i første rekke. Konsekvensen av det blir at deltagelse i løpet er uaktuelt, såfremt retningslinjene forblir som de er, forteller teamsjef Arild Solberg.

Bilen Eirik opprinnelig skal kjøre, her kjørt av Morten Asklund i Höljes i 2019. Foto: Jakub Nitka/Qnigan

Skulle Danmark gå tilbake til grønt, er unggutten fra Gol veldig klar for å kjøre løp, og hans team vil sørge for at han blir å se på startstreken så fremt tidskjemaet gjør det mulig.

Vi ønsker dermed å dele noe av innholdet i den opprinnelige pressemeldingen.

MARX Morten Asklund og EHB Motorsport startet opp samarbeidet i mai, og onsdag hadde de gledet seg til å offentliggjøre at Berget stiller til start i RallyX Nordic i klassen SuperCar lites.

Under debutløpet skal Berget leie bil av MARX. Løpsdebuten ble besluttet etter lang tids forberedelser, og sist den vellykkede testen som ble kjørt på Lånkebanen i Trøndelag forrige torsdag.

For den unge sjåføren er dette en drøm som er i ferd med å gå i oppfyllelse. Berget har tidligere kjørt Rallycross Junior her i Norge, som har gitt han viktig løpserfaring og god kjøretrening. Uten noen forventninger i forkant av løpet blir det å stille til start en stor seier både for Berget og teamet.

18-åringen fra Gol klar for debutløpet i det Nordiske mesterskapet i SuperCar Lites. Foto: Foto: Per Jørgen Berget / Privat

Rallycross-sjåføren fra Gol gleder seg til å føle på spenningen rundt sitt første internasjonale løp i en ny klasse. Selv om bil og bilsport betyr alt for Eirik, har det ikke alltid vært en selvfølge å få lov til å kjøre bil.

Han er diagnostisert med det svært sjeldne syndromet «Hyperekplexia» og har kjempet en flere års lang kamp mot helsevesenet for å kunne få ta førerkort.

Gleden var derfor stor da det endelig ble realitet for unggutten fra Gol for litt under ett år siden. Satsingen innen rallycross bygger videre på Eirik sitt livsmotto; alt er mulig om man ønsker det nok, jobber hardt og ikke gir seg!

Blir det ingen debut i Nysum, skal teamet jobbe hardt for at Berget stiller til start i SuperCar Lites så fort det ligger til rette for det. Målet er en satsing i det nordiske mesterskapet i fremtiden avslutter teamsjef Arild Solberg!