Lørdag ettermiddag gikk startskuddet for den 25. utgaven av løpet I An-Magritts fotspor - eller Jenteløpet som arrangementet også kalles.

Det var Holtålen Kvinneforum som startet løpet i sin tid, og har de siste årene signalisert at de vil holde på med dette fram til 25-årsjubileet. De har derfor etterlyst noen som vil ta over, men interessen fra lag og organisasjoner som vil ta over stafettpinnen, har latt vente på seg.

Vått krutt

Det var rundt 80 jenter som sto på startstreken da fire fortoldater fra Det Holtaalske Skiløper Compagnie fyrte av startskuddet. Om det var dårlig eller vått krutt, vites ikke, men samtlige munnladere klikket da det gjaldt som mest. Men jentene kom seg av gårde og soldatene fikk etter hvert fyrt igang startskuddet. Slik sett var det vel tjuvstart på samtlige deltagere, men det var ikke det viktigste på en slik dag.

Optimist

Åse Berg har vært med i komiteen bak Jenteløpet siden 1995 og hun røpet overfor Nea Radio at det de siste dagene har meldt seg et par interessenter som kanskje ønsker å ta over stafettpinnen. Hun er derfor forsiktig optimist med tanke på arrangement også neste år.

Hør intervju med Åse Berg her: (Se bildegalleri fra løpet lenger ned på siden)