Det vil ta tid før nye trenere for kvinnelandslaget i langrenn er på plass, det får Nea Radio bekreftet av Skiforbundet mandag.

- Søknadsfristen var 18.04.2022, så vi er igang med intervjuer, skriver langrennssjef Espen Bjervig til Nea Radio.

Uvisst hvem som har søkt

Ole Morten Iversen Foto: Henrik Einangshaug

I slutten av mars lyste Norges Skiforbund ut de to stillingene som hovedtrener og trener langrenn Kvinner Elite. Kristoffersen har så langt ikke ønsket å bekrefte hvorvidt hun kom til å søke på jobben, eller ikke.

NY LANDSLAGSTRENER?: Stig Rune Kveen Foto: Henrik Einangshaug

- Søkerlisten er ikke offentlig, skriver Bjervig.

Bjervig ønsker verken å avkrefte eller bekrefte hvorvidt Kveen og Kristoffersen er på søkerlisten.

Før sommeren?

Den 2. mai vil Norges Skiforbund presentere neste sesongs landslag i langrenn. Da får vi også vite om de trønderske rekruttlandslagsløperne Marte Skaanes og Julie Myhre blir flyttet til elitelaget, noe flere medier har fått bekreftet de siste dagene at vil skje.

Hvem som tar over som landslagstrenere vil på det tidspunktet ikke være klart, og det vil kunne ta en stund før ny trener er på plass.

- Ansettelsene vil bli offentliggjort når prosessen er ferdig, forhåpentligvis før sommeren, opplyser Bjervig. Nea Radio har spurt Bjervig om hvem som er involvert i neste sesongs uttak, og hvorvidt Iversen og Hattestad er en del av denne prossessen. Han har så langt ikke besvart de spørsmålene, ei heller hvem som kommer til å være trenere for kvinnelaget inntil nye trenere er på plass.