Torsdag kveld, mens noen av oss kanskje satt under pleddet mens regnet høljet ned, var nærmere 10 ivrige skihoppere samlet i Knyken skisenter i Orkland.

Mens noen hoppet i K10 eller K20 bakken, satte noen utfor i en av de større bakkene i anlegget, og en av de hoppet mer enn de fleste.

- Nei, jeg gir meg ikke, sier Marion Helgeton, før hun videre sier:

- Det er veldig artig å hoppe.

Vil ha med flere

Sammen med klubbvenninen i Orkdal IL, Astrid Holstad, gjennomførte de en rekke hopp i K30 bakken i det moderne anlegget i Orkdal. Begge to stortrives i bakkene i Knyken.

Tross sin unge alder, har Holstad drivet en liten stund allerede med skihopping. - Jeg begynte meg hopping fordi det så artig ut, sier Holstad.

Nå vil 10-åringene ha enda flere med i bakkene, og håper enda flere jenter blir å se på trening i tiden fremover.

- Det er artigere når vi er flere jenter, sier Helgeton.

Hoppskole neste uke

Fra mandag til torsdag neste uke, den 8-11. august, er det gode muligheter for å prøve skihopping for de som ønsker det. Da arrangeres Trønderhopp sommerens store høydepunkt unge skihoppere og kombinertløpere i Trøndelag, nemlig hopp- og kombinertskole.

- Det er en kjempemulighet for de som er interessert i å utvikle seg som hopper, sier leder i Skatval skilag hopp og medlem av hopp- og kombinertkomiteen i Nord-Trøndelag Skikrets,  Bård Fleischer. Far til Astrid, Per Inge Holstad, opplyser at man ikke må kjøpe splitter nytt utstyr, da utstyr enkelt kan lånes rundt om i Trøndelag.

F.v. Bård Fleischer og Per Inge Holstad. Foto: Henrik Einangshaug

- Orkdal IL og andre som driver med skihopping i Midt-Norge er ekstremt villig til å bidra. Her i Knyken har vi topp moderne hopputstyr man kan prøve å låne, sier Per Inge, før han fortsetter:

- Både her i Knyken og Granåsen for ungene låne utstyr, og det er skikkelig tilrettelagt for det. Det er bare å ta kontakt med noen i miljøet, så får man hjelp.

Marion og Astrid håper nå at mange jenter tar turen til Knyken skisenter.

- Det er veldig artig å hoppe, og kanskje har noen lyst til å være med å prøve, sier Helgeton. Både Marion og Astrid svarer raskt ja på spørsmål om de har meldt seg på, og det er ingen tvil om at begge gleder seg stort.

- Jeg tror det blir veldig artig, sier Holstad.