Rosenborg hadde et strålende utgangspunkt foran returkampen mot Maribor. Seier 1-3 i Maribor var simpelthen noe av det beste RBK har prestert borte i Europa de siste årene. Tirsdag kveld gjensto kun en transportetappe på to ganger 45 minutter før gruppespill i Europa var i boks.

I medvind

Tore Reginiussen og Anders Konradsen var tilbake fra skade og gikk rett inn i førsteelleveren. Det var utvilsomt et Rosenborg-lag med stor selvtillit som inntok Lerkendal-matta. De åpnet trygt og ga Maribor lite rom i korridorer og mellomrom. En kraftheading fra Alexander Søderlund var nære ved å punktere kampen etter et drøyt kvarter, men en særdeles solid redning av Maribors sisteskanse hindret kraftspissen fra nettkjenning. Deretter var det Maribor som tok over. Siste halvdel av førsteomgang var Maribor det førende laget.

Bortelaget førte førsteomgang

Anført av kaptein Tavares og villige sidebacker spilte bortelaget seg til en rekke farligheter. Spissen Tavares gir forøvrig uttrykket "kraftspiss" en helt ny dimensjon. En liten usikkerhet spredte seg i Rosenborg-laget, men slovenerne slet med å få noe ut av tilfellene hvor Rosenborg sto i ubalanse. På overtid av førsteomgang fikk bortelaget belønning for det spillemessige overtaket. En rask spillvending og hakket bedre nøyaktighet på den siste tredelen førte til at godeste Rudi Vancas Pozeg sendte slovenerne i føringen.

Avfeide all tvil

Rosenborg svarte Maribor etter hvilen. Alexander Søderlund utlignet til 1-1 etter 52 minutter. Scoringen kom etter utsøkt forarbeid av særdeles friske Akintola. Et godt innlegg og en smart bevegelse av Rosenborgs nummer 14 var nok til å overliste Kenan Piric i Maribor-buret. Kun 8 minutter senere avgjorde Konradsen i praksis kampen. Indreløperen headet Rosenborg i føringen etter en presis corner fra Hedenstad. Samme mann rundet av festkvelden med et strålende skudd i vinkelen ti minutter før kampslutt. Konradsen er i ferd med å levere en helt enorm sesong.

En play-off står mellom Rosenborg og Champions League

Støtten fra CL-sultne trøndere var på et rekordhøyt nivå under Horneland. I overkant av 18 000 tilskuere tok turen til Lerkendal på en kald og regntung tirsdag kveld. Alt tyder på at det blir fullt hus når Rosenborg skal spille play-off. 6-2 sammenlagt over meritterte Maribor lar seg absolutt høre. Nå er Rosenborg minimum sikret gruppespill i Europa League.

Rosenborg møter Dinamo Zagreb i play-off.