I går tangerte Johannes Høsflot Klæbo Bjørn Dæhlies rekord med 46 seiere.

– Klæbo er enda ung, bare 26 år, så dette ser ut for å kunne bli enormt. Han har enda mye i vente, sier Adresseavisens sportskommentator, Birger Løfaldli, over telefon fra Tour de Ski i Val di Fiemme.

Klæbo vant gårsdagens 15 kilometer med 20 sekunder 15 km foran Niskanen og enda lengre bak kom russerne.

– Med den suksessen vi regner med han får under OL i Bejing, er det nesten vanskelig å finne ord for hvor stort dette kan bli, mener Løfaldli.

Kjedelig Tour

Konseptet rundt Tour de Ski har blitt heftig diskutert.

– Det har vært en svært udramatisk konkurranse og man stiller spørsmål om det er attraktivt for både publikum og sponsorer, sier Løfaldli.

– Derfor håper vi at det skjer noe rundt hvordan dette avvikles, for å få opp interessen på det nivået vi så for noen år siden. Det må rett og slett bli mer spennende.

Monsterstigning

I dag skal monsterbakken bestiges.

– Det som er nytt i år, er at dette løpet er endret fra jaktstart til fellesstart, nettopp for å gjøre noe med de litt kjedelige etappene, forklarer Løfaldli.

– Om det ikke var gjort forandringer her, ville Johannes Høstflot Klæboe hatt to minutters forsprang. Det ville neppe blitt særlig spennende.

Bjørgen best

Dersom Johannes Høsflot Klæbo vinner i dag, har han likevel langt å gå for å ta igjen Marit Bjørgen. Hun har 114 seiere i verdenscupen.

Han er fortsatt ung, så vi har tilgode å se om han klarer å ta igjen jenta fra Rognes.