Sykkelklubbene IL Sverre og Steinkjer Cykleklubb, kunne knapt fått bedre forhold under første dag av NM i landeveissykling.

Søndag sto fellesstartene til menn U23 og menn og kvinner junior på programmet. Det var på forhånd knyttet litt spenning til hvordan rittet ville utvikle seg.

Underveis på runde to av sju, etter litt over 30 km, fikk et brudd på ti mann luke til resten.

- Det var beinhardt kjør og tungt å sitte med, så måtte bare prøve å hvile så mye som mulig, men samtidig ikke gjøre de andre for sint, sier Stjørdals-Blinks Martin Solhaug Hansen (19), som var eneste lokale rytter i bruddet.

Syklet til krampen tok han

19-åringen har de siste sesongene tatt store steg på sykkelsetet. Som førsteårs junior, leverte Solhaug Hansen en 29. plass som beste enkeltresultat i et Norgescupritt. I fjor, som andreårs junior, syklet Solhaug Hansen inn til ikke mindre enn tre topp 10 plasseringer, i tillegg til en 7. plass sammenlagt under Norgescuphelgen Tour te Fjells.

Denne sesongen har 19-åringen fra Mosjøen tatt steget opp i seniorklassen, og meldte i forkant av sesongen overgang til Stjørdals-Blink. Uten noen flere lagkamerater med i søndagens brudd, måtte Solhaug Hansen gjøre lagets jobb i bruddet alene. 19-åringen sier han i store deler av rittet følte seg ganske sterkt, men at kreftene tok slutt på de to siste rundene.

- De startet ganske tidlig ut på de to siste rundene med støting, og farten økte ganske mye på de to siste rundene. Ble med cirka en runde, så fikk jeg skikkelig krampe på sisterunden.

Flere ryttere i bruddet måtte etterhvert slippe bruddet, og ut på den siste runden var ti blitt til sju i bruddet.

Martin Solhaug Hansen tapte kampen om 9. plass med Eirik Vang Aas fra Gauldal SK og Melhus. Foto: Henrik Einangshaug

- Veldig godt fornøyd med resultatet. Selvsagt kjipt å tape spurten om 9. plass, men er topp ti, så fornøyd med det.

NM fortsetter tirsdag med lagtempo på Steinkjer. Stjørdals-Blink har de siste sesongene tatt solide steg som lag, og Solhaug Hansen mener en topplassering tirsdag er innenfor rekkevidde.

- Vi har trent lite på lagtempo, så ikke veldig store forventninger til det. Førstelaget har vi et mål om at skal gjøre det ganske bra, og være med å kjempe oppe i teten.

Hør hele intervjuet med Martin Solhaug Hansen i lydfilen under.