RBK-spillerne var på forhånd enige om at bare kaptein Mike Jensen skulle uttale seg ti media om trenerbyttet.

I følge NRK var det en ordknapp kaptein som stilte til intervju etter den første treninga med nederlenderen i sjefsstolen.

– Dere sa dere ville beholde Kåre og Erik. Føler dere at styret vet bedre enn spillerne om hva som er best for dere?

– Vi har sendt ut en pressemelding hvor vi beskriver hva vi mener. Vi er profesjonelle og fokuserte.

Fornøyd trener

Rini Coolen var godt fornøyd med søndagens gjennomkjøring og hadde bare lovord å si om sin forgjenger:

– Det er en trener de har hatt mye suksess med. Dette er jo følelser, og de har rett til å mene det de vil. Men disse guttene oppfører seg profesjonelt, og det er ingenting å bekymre seg for.

Kåre Ingebrigtsen har blant annet fått mye kritikk for å ikke spille offensivt nok i et lag som skal dominere norsk fotball. Coolen mener at nettopp dette er målet.

– Alle trenere ønsker å spille offensiv fotball. Spesielt i Rosenborg. Spillerne må være forberedt på det. Målet er å spille så offensivt som mulig, skape sjanser og score mål. Man vil spille for supporterne.

Vet hva som er best for Rosenborg

Også styreleder Ivar Koteng var på plass under treninga søndag. Han sier til NRK at klubben oppfatter Coolen som en meget kompetent og dyktig trener, men er også klar på at styret ikke vet hva som er best for spillerne.

– Vi vet ikke hva som er best for dem, men vi vet hva som er best for Rosenborg. Spillere kommer og går. Akkurat nå har vi en fantastisk spillergruppe. Den skal vi prøve å beholde og utvikle, og det tror jeg at vi gjør best på den måten vi har gjort, sier Koteng til NRK.

Han føler ikke at bråket de siste dagene har vært noe mer enn vanlig og håper at både Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun vil komme og hedres på Lerkendal i en pause.

– Vi håper, når følelsene har roet seg, at Erik og Kåre kan komme å få den avskjeden de fortjener.

Fokus mot Celtic-kampen

Både spillerne og treneren retter fokus framover og gleder seg nå til andre kvalifiseringsrunden i mesterligaen mot Celtic.

– Det blir en tøff kamp. Mange av spillerne spilte jo mot dem i fjor. Det var et spennende oppgjør. Det er jo dette vi har lyst til, sier trener Rini Coolen.

Heller ikke Helland snakket

Heller ikke Pål Andre Helland snakket om trenersituasjonen, men sier at spillerne er godt i gang med forberedelsene inn mot CL-kvaliken mot Celtic i mesterligaen.

– Vi som lag og klubb skal gjøre alt mulig for å få et best mulig resultat. Vi må sørge for å forberede oss og håper at hjemmekampen tar oss videre, sier Helland til NRK.

Bortekampen mot Celtic spilles onsdag, og returoppgjøret går på Lerkendal uka etter, onsdag 1. august.