- Nå er jeg egentlig lettet over at jeg er kommet i mål. Jeg er fornøyd. Har vært ute siden fredag, så det er godt å være ferdig, sier vinneren av F600, Robert Sørlie.

Klokken 10.17 kom han inn til mål på Øra stadion på Røros. Da hadde han vært ute i nesten tre døgn.

- Det har vært et løp med mye vær. Hundene har vært kjempegode hele veien. De har vært løpsvillige, glade og fornøyde. De har spist godt og det har ikke vært noe tull i det hele tatt, sier Sørlie.

Saken fortsetter etter lydklippet.

- Seieren henger høyt

Dette er Sørlies tolvte seier i Femundløpet 600.

- I og med at jeg blir 60 år nå, så henger denne seieren veldig høyt. Jeg er jo ikke noen ungdom lenger, så dette må være en av de seirene i Femundløpet som henger høyest, sier han.

Sørlie er Norges mestvinnende hundekjører innen sledehund langdistanse, og har i tillegg til å ha vunnet Femundløpet tolv ganger, vunnet Finnmarksløpet tre ganger og Amundsen Race en gang. For to år siden solgte han nesten alle hundene sine, men han returnerte til sporten allikevel.

- Jeg kom fra Alaska og var skikkelig lei. Jeg beholdte noen valpekull, så jeg hadde sikret meg i tilfelle jeg skulle ombestemme meg. Jeg har drevet med dette i 50 år, så det er ikke så enkelt å gi seg.

Saken fortsetter etter bildet.

Hundene fikk velfortjent kos etter målgang. Foto: Marit Langseth

– Handler om å motivere hundene til å gjøre en jobb

På spørsmål om hva det er som gjør at han vinner, svarer Sørlie at det handler om hardt arbeid og hans forhold til hundene.

- Jeg har en "connection" med hundene, og får de til å gjøre en jobb for meg. Det er det det handler om, å motivere hundene til å gjøre en jobb for deg.

- Hvordan skal du feire?

- Jeg skal ta meg en øl og prate med venner. Ta det med ro, og sove etterhvert.