Medalje og kvalifisering til Europa League ble sikret søndag, men mange lurer fortsatt på hvordan dette RBK-laget ønsker å fremstå. Publikum vil gjerne se spillemessig progresjon, men hva skal de se etter?

Vil ikke svare på hvordan Rosenborg skal spille

-Nå må vi få avsluttet denne sesongen mot PSV, også skal vi vise handlekraft på de områdene vi må ta grep på. Vi jobber etter en struktur, og vi jobber etter en rytme som vi skal gjenskap ofte nok.

Helt konkret, hvordan skal Rosenborg spille?

-Jeg tror ikke vi skal begynne med det nå på radio, da blir vi stående for lenge. Vi skal vise det på banen, og skal bygge det sterkt etterhvert.

Hva konkret skal seeren i stua se etter?

Hovland gir heller ikke noe godt svar på hvordan Rosenborg ønsker å fremstå. -Vi har ikke levert godt nok, og vi har vært for unøyaktig i det vi har gjort. Det er ikke så lett å si noe om akkurat nå, men vi skal komme ut i en bedre versjon neste år. Det skal bli letter for folk å se.

Tre ting som er viktig for Rosenborg?

-Vi får ta og sette oss ned nå etter sesongen, og gå gjennom alt. Å si noe om det nå bli litt feil, vi må sette oss ned og luke bort en del feil, sa Hovland etter kampen.

Fikk betryggende melding av sønnen

For at Rosenborg skulle ta medalje var en av premissene at Haugesund skulle slå Odd på hjemmebane. Hornelands gamle venner fra Rogaland leverte varene, og slo Odd hele 4-1. Horneland fikk beskjed allerede tidlig denne uka at han ikke hadde noe å bekymre seg for.

-Slapp helt av pappa, dette ordner vi, var beskjeden Eirik fikk av sønnen Dennis som spiller for nettopp Haugesund. 17-åringen signerte en treårige proffkontrakt med Haugesund i sommer.