Steinkjer Skiklubb arrangerte lørdag og søndag Norgescup i rulleskiskyting på Steinkjer skistadion. En rekke lokale utøvere viste seg frem med topp tre plasseringer (full oversikt nederst i saken).

En av de lokale som virkelig viste seg frem var Astrid Øyre Slind. Langløperen fra Oppdal stilte til start i sin debut med gevær på ryggen, og tok like godt seieren i debuten.

- Det var overraksende og skikkelig artig. Det er lenge siden jeg har hatt det så artig på skirenn.

Astrid sier at hun ikke hadde noen tro på Norgescupseier i debuten.

- Det var ingen, inkludert meg selv, som hadde forventet at det der skulle holde til en seier.

Rett fra samling

Astrid Øyre Slind er en del av langløpslaget Team Koteng/Eidissen, som blant annet tydalingen Niklas Dyrhaug også er en del av. Laget hadde denne uken en knalltøff treningssamling i Oslo, men som ikke stoppet oppdalingen fra å stille i Norgescuprennet på lørdag.

- Det var skikkelig hardkjør på samling fra mandag til fredag. Normalt sett er det bare å reise hjem å legge seg på senga et par dager, men hadde litt lyst til å gå når det var Norgescup i nærheten. Jeg har skutt litt da, så litt artig å se hvordan det funket i konkurranse. Da ble det en dag til med samling og hviledag etterpå.

Til uken venter nye konkurranser for Øyre Slind og restena av Norgeseliten i langrenn. Toppidrettsveka arrangeres på Hitra, Aure og Orkland fra torsdag til lørdag, hvor Øyre Slind blir å se til start på to av rennene. Hun ser frem mot torsdagens 55 km langløp i klassisk stilart.

- Det blir første langløpskonkurransen min siden i vinter. Det blir spennende å se hvordan det står. Jeg tror ikke jeg er i toppform enda nei, så forventer ikke å vinne, men håper å bli med å kjenne litt på farten. Har jeg en skikkelig god dag kan alt skje.

Hør hele intervjuet med Astrid Øyre Slind i lydfilen under.