Se stort bildegalleri nederst i saken!

I samarbeid med NM-organisasjonen inviterte Selbu IL til femte renn i Barnas mini-VM på Selbuskogen tirsdag kveld. Skikarusellen består av i alt åtte renn, og er blant få renn som lar seg arrangeres grunnet strenge koronarestriksjonene. Prosjektleder for barnas mini-VM, Live Spilker, er stolt over at de får gjennomført disse rennene.

- Koronatiden har som i likhet med mange andre ting også rammet idretten. Langrenn som i utgangspunktet har kriget mot fotball, håndball og andre populære idretter, har så klart hatt et stort fokus på rekruttering, og det har vært vanskelig å opprettholde i koronatiden. Vi er stolt over at vi får gjennomført disse åtte skirennene, og vi ser at det betyr mye for ungene å få på seg minst et startnummer i løpet av året vertfall.

Utfordrende, men mulig

Leder for skiavdelingen i Selbu IL, Alf Magne Flønes, sier det har vært litt utfordrende å arrangere med tanke på smittevern, og at de lenge var i tvil om de fikk arrangere. Gjennom sesongen bruker Selbu IL å arrangere flere karusellrenn, men hadde før tirsdagens renn ikke arrangert grunnet korona. Flønes påpeker at tirsdagens renn var kjærkomment for utøverne.

- Vi har hatt veldig bra rekruttering i høst og vinter. Det har vært mellom 25 til 30 utøvere på trening hver torsdag. Så veldig bra oppmøte, men de etterspør skirenn. Det er klart at når vi når februar og det ikke har vært noen skirenn, så begynner man å etterspør det, så dette var kjærkomment for dem.

Spilker synes de har fått til et godt planlagt arrangement som de har fått til på en smittevennlig måte, noe som har vært den største utfordringen. Gjennom skikarusellene har de vært opp mot taket på 100 barn pluss en forelder, bortsett fra rennet på Byåsen hvor det ble to kohorter på totalt 214 deltagere.

Saken fortsetter under intervjuet med Alf Magne Flønes.

Ingen smitte

Reaksjonene fra både foreldre og unger har vært utelukkende positivt, og Spilker merker at det er mange som har savnet skirenn. NM-organisasjonen tok kontakt med aktuelle arrangører i slutte av november, og var da klar på at korona kom til å være aktuelt også da, og derfor måtte planlegges ut fra. NM-organisasjonen mente også dette var en gylden mulighet til å arrangere et lavterskelskirenn. Selv om det til tider har vært høyt smittepress den siste tiden, påpeker Spilker at ingen har blitt smittet under skikarusellen.

- Ingen smitte. Det er selvfølgelig noe man er nervøs for før første skirenn, det er det siste man vil. Man ble fort veldig betrygget på at det her var trygt, det er sikkert, og det er en fin måte å vær i aktivitet og vær sosial på.

Barnas mini-VM forflytter seg nå videre til Svorkmo 24. februar, Soknedal 2. mars, Grøtsætra på Oppdal 6. mars, før det hele avsluttes 20. mars på Jervskogen på Malvik.

Bildegalleri følger under intervjuet med Live Spilker.