Midt mellom festivaler, konserter og andre større arrangementer i regionen ble det spilt ball på Lerkendal lørdag ettermiddag. Publikumsoppmøtet var som ventet deretter, og atmosfæren bar preg av feriemodus. Rosenborg har vært overlegne i tidligere oppgjør mellom de to lagene, og har vunnet seks av de syv siste kampene mellom lagene. Kveldens oppgjør ble på ingen måte noe unntak av normen.

Tok kommandoen

Rosenborg kontrollerte starten av første omgang fullstendig. Hjemmelaget kom til en rekke farligheter, men slet med eksekuteringen på den siste tredelen. Med litt tur kunne det vært 2-0 etter 10 minutter. Vikings visitter inne i Rosenborgs sekstenmeter var sjeldne, og bortelaget hadde for det meste nok med å holde tett bakover. Rosenborgs høyere intensitet i presspillet gjorde at laget stadig lyktes med gjenvinninger.

Eksploderte i løpet av 10 minutter

Det lave presset til Viking straffet seg etter 35 minutter da Hedenstad fikk skyte upresset fra 25 meter. Høyrebackens skudd suste i nærmeste kryss i vill hastighet. Fire minutter senere forlot et presist utoverskrudd hjørnespark vrista til samme mann. Innsvingeren fra backen fant hodet til Søderlund som doblet Rosenborgs ledelse. Etter scoringen fremsto hjemmelaget i overkant selvsikre, hvilket som seg hør og bør ble belønnet med et baklengs før pause. Jostein Ekeland var sist på ballen, etter at Viking etablerte et lite press på Rosenborg som en reaksjon på Rosenborgs andre scoring.

Strålende Rosenborg-periode

Rosenborg kom skjerpet ut på banen etter sidebytte, og fikk straks avkastning for godt spill. Fire minutter etter hvilen assisterte Søderlund i ren Berbatov-stil Konradsen som økte ledelsen til 3-1. Spissens nedtak og stoiske ro var pur klasse, og Konradsens avslutning fra 14 meter var intet dårligere. De påfølgende minuttene setter hjemmelaget to baller i nota i det som var en strålende periode sett med Rosenborg-øyne. På begge scoringene løftet linjedommeren flagget, men ved det første tilfellet burde nok flagget blitt værende nede.

Hedenstad, Søderlund og Konradsen styrte showet

Utskjelte Hedenstad og Søderlund var helt outstanding for Rosenborg. 4-1 kom selvfølgelig etter at førstnevnte assisterte sistnevnte. Et strålende innlegg fra backen ble nydelig eksekutert av kraftspissen. Konradsen rundet av showet med et nydelig skudd i krysset fra 18 meter. Dersom Hedenstad hadde linjedommeren med seg under oppgjøret hadde han blitt stående med et mål og smått utrolige tre assist. Likevel, et mål og to assist lar seg høre. Søderlund var ikke noe dårligere med to mål og en assist. Konradsen ble stående med to mål, men dominerte også i dag midtbanen. Kalas.