Espen Uhlen Jørstad Foto: Pressefoto

Bare uker etter at Espen Uhlen Jørstad måtte se sin VM-tittel i poker gå videre, vant han sin første turnering i Triton Super Highroller Series, skriver Poker.no.

Natt til mandag nedkjempet han den levende pokerlegenden Phil Ivey som den siste motstanderen i kampen om den gjeve tittelen og $639 000 dollar (6,5 millioner kroner) i $40K NLH Mystery Bounty. Det var 133 spillere som stilte til start.

Og det er mer penger i vente for Espen Uhlen Jørstad. Han har tre eller fire bounties etter å ha slått ut spillere underveis, og trekningen av pengekonvoluttene skjer først mandag kveld. I bounty-turneringer, som denne, går en del av innkjøpet i turneringen til en bounty-pott. Ulike beløp legges i konvolutter og så trekker spillerne som har vunnet en bounty tilfeldig fra denne samlingen med konvolutter. Minstebeløpet i konvoluttene mandag kveld, er på 40 000 dollar.

Plusser man på premiesummen fra denne turneringen har Espen Uhlen Jørstad nå passert 106 millioner kroner i pokergevinster på et drøyt år.

Mirakelcomeback: Espen Uhlen Jørstad så ut til å være på vei ut av turneringen da han var treveis mot Stephen Chidwick og Phil Ivey. Trønderen stanget i Stephen Chidwicks to ess med KQ på et K høyt bord og trønderen satt igjen med bare 2,5 storeblind etter at alle pengene kom på. Senere slo han hardt tilbake og vant turneringen. Foto: Pressefoto