For første gang i Stjørdals-Blinks OBOS-liga historie, kunne vertene søndag ønske tilreisende supportere velkommen til Sandskogan. Selv med Forza Ranheim til stede, maktet ikke gjestene fra Ranheimsfjæra å få ballen inn bak Emil Ødegaard som sto som en vegg i Blink-målet.

- Ufattelig deilig, selvfølgelig ufattelig deilig at det er i derby også, en utrolig god følelse som jeg skal bygge videre på, sa Ødegaard på pressekonferansen etter kampslutt.

Straffe tidlig i kampen avgjorde

Øyvind Alseth felte Robin U. Bjørholm-Jatta, og lagde straffespark til vertene før 10 minutter spilt. Foto: Henrik Einangshaug

Det var en tidlig situasjon som ble avgjørende for kampens utfall. Øyvind Alseth felte vertenes Robin U. Bjørholm-Jatta innenfor 16-meteren, og dommer Marius Lien pekte på straffemerket. Mats Størseth Lillebo tok ansvar fra krittmerket, og sendte ballen til motsatt side for Magnus Lenes i Ranheim-målet. Lillebo følte seg trygg når han skulle ta straffen.

- Der føler jeg meg ganske trygg. Den har vi innkassert før skuddet var godt nesten, nei da, den må settes, men straffe bør være mål, det er så enkelt som det, sier målscorer Lillebo.

Begge lagene fikk flere sjanser til å score utover i omgangen, men det ble aldri mer enn med sjansen, og Blink kunne gå i garderoben med 1-0 ledelse.

Dere gikk i garderoben med 1-0 ledelse. Med den historikken med så mange tap nå, valgte dere da å legge dere defensivt og spille litt tryggere?

- Hele kampplanen var at vi skulle luke unna de unødvendige feilene som vi har blitt straffet for i de tidligere kampene. Første målsetning var å ikke slippe inn i det første kvarteret, som vi har gjort i ganske mange kamper. Når man klarer det er det enklere å vinne fotballkamper.

Verken Blink eller Ranheim klarte å sette ballen i mål i løpet av 2. omgangen, selv om begge hadde flere store sjanser gjennom omgangen. Matchvinneren var godt fornøyd med en etterlengtet seier.

- Det er deilig å få seg en skikkelig slite lagseier der vi vinner 1-0 uten at det er så veldig velspilt. Smaker ekstra godt når vi vinner på den måten der, akkurat det vi trengte nå.

Saken fortsetter under intervjuet med Mats Lillebo.

Lillebo utvist

Stjørdals-Blink måtte klare seg de siste minuttene av kampen med en mann mindre på banen. Litt over halvveis ut 2. omgang pådro målscorer Lillebo seg sitt første gule kort i kampen. I det 83 spilleminutt sparket Lillebo ballen vekk, og dommer Lien ga målscoreren sitt andre gule for dagen.

Lillebo satte straffen sikkert inn bak Magnus Lenes, og sendte Blink opp i ledelsen på Sandskogan. Foto: Henrik Einangshaug

- Det er ikke noe lettere å forsvare seg når man er en mann mindre. Det var litt dumt å komme under, men det var som mot Sogndal, vi tok tre poeng med 10 mann der å. Vi får satse på at det er noe man lærer av, og så får vi prøve å vinne kamper uten å få utvisninger senere.

Lillebo innrømmer at det var dumt av han å sparke vekk ballen, og ønsker ikke å forsvare det.

- Det var dumt av meg, men jeg synes det var strengt da. Det er ikke en veldig stor bortsparking av ball der. Skal ikke forsvare det, men jeg synes det er andre ting han kan ta tak i underveis i kampen.

Steppet inn for syk Dent

En som ikke var tilstede søndag, men som sikkert gjerne skulle vært på plass på Sandskogan, var Blink-trener Tom Dent. Søndag morgen ringte han til Bjarne Kristoffersen og sa han var syk, og at Kristoffersen derfor måtte lede laget. Senere ringte også Snorre Lillebo og sa at han også var syk, og derfor i henhold til retningslinjene ikke kunne stille. Det var en spesiell opplevelse for Kristoffersen å lede laget han har vært i i en årrekke i OBOS-ligaen.

- Det er stas å få lede min klubb i en OBOS-kamp. Jeg blir stolt av det, for det er her jeg har vært siden jeg var seks år, så det var spesielt og artig det.

Selv om Kristoffersen var den som sto på sidelinjen som trener, sier han det var en seier som mange i klubben var sammen om å få til.

- Det å ta tre poeng er veldig artig, og vi er sammen om det. Alle spillerne, både de som spilte og ikke spilte, hele teamet rundt, trenere, lagledere, fysioterapeuter og alt. Egentlig hele klubben, veteraner, de som koker kaffe og steker vafler.

Hør hele intervjuet med Bjarne Kristoffersen i lydfilen under.