Etter en svært så amputert fjorårssesong der Hessjøen Rundt ble det eneste arrangementet i Hessdalstrippelen, så ligger det meste til rette for at årets utgave blir fullført - om enn med noen justeringer.

Hessdalstrippelen starter med Hessdalsrennet i påska og fortsetter med sykkelrittet Øyungen Rundt på sommeren. Den tredje og siste delen er terrengløpet Hessjøen Rundt som arrangeres på høsten.

To av tre avlyst

I fjor ble de to første delene avlyst på grunn av koronasituasjonen. Utpå høstparten var viruset såpass under kontroll at man fikk avviklet Hessjøen Rundt.

I år har de to første delene blitt arrangert på en slik måte at deltagerne har kunnet gjennomføre rennet og rittet fordelt over en hel uke. Dette for å unngå store folkeansamlinger.

Det har derfor ikke vært offisiell tidtaking på disse arrangementene - bare gjennomføring.

Det sier leder i Hessdalen idrettslag, Arnt Maurbakk, som er glad for at årets utgave blir arrangert. Han sier trippelen er det største og viktigste arrangementet idrettslaget har i løpet av året.

Som vanlig

Helgas terrengløp går av stabelen med både konkurranseklasse og trimklasse og det er to ulike lengder 6 og 12 kilometer.

Maurbakk håper på stor deltagelse og mener godværet kommer akkurat tidsnok til startskuddet går ved Stevneplassen ved Hessjøen, søndag formiddag.

Hør intervju med Arnt Maurbakk her: