Store deler av første omgang ble et langt gjesp. Sjelden denne sesongen har Rosenborg sett tammere ut på Lerkendal. To spillere sto for mye av det Rosenborg kunne skrive hjem om; Helland og Hansen. Kontinuitetesbærer nr. 1 i Rosenborgs bur noterte seg for et par meget habile redninger, mens en inspirert Helland ble beholdninga for RBK offensivt. Helland førte Rosenborg i ledelsen fem minutter før pausesignalet. I forkant av målet var Meling svært heldig som ikke ble utvist. Marginene var på hjemmelagets side de første 45.

Helland ble helten

Til tross for en smålaber førsteomgang, var det vanskelig å klage på underholdningsverdien totalt sett. Ti minutter etter hvilen fikk kaptein Mike Jensen utløp for mye av hans frustrasjon fra førsteomgang da han peiset avgårde et velplassert skudd i nota. Scoringen lå det utvilsomt mye vilje bak. Et par minutter senere reduserte Odd ved ringreven Espen Ruud. To minutter, og en stk. håpløs tversoverpasning senere hadde Rosenborg derimot nok en gang en tomålsledelse. Helland snappet opp en begredelig pasning, og gjorde ingen feil alene med Rossbach. 3-1.

Nytt møte mot Salzburg på torsdag

Lite kan bringe harmonien tilbake til Lerkendal som gode prestasjoner fra erketrønder Pål André Helland. Laget skriker etter gode prestasjoner fra spilleren med lokal tilhørighet, x-factor og et godt forhold til fansen. Vingens gode form vil komme til nytte allerede på torsdag da Salzburg kommer til Lerkendal. RBK ble rundspilt i Østerrike, og har helt sikkert lyst til å vise seg fra en annen side på torsdag.