OBOS-ligaen har nå fått sin egen "nasjonaldag", 15. mai, og det var duket for et skikkelig trønderderby da Stjørdals-Blink fikk besøk av Ranheim i kampen som ble sendt direkte på Nea Radio. Begge lagene gikk i forkant ut og mente pari skulle være seier, og åpningskvarteret bar preg av to lag med mer vilje enn evne - og mange fine dueller mellom brødrene Jørgen og Sivert Solli, som begge spilte med draktnummer 22.

Ranheim festet grepet

Ranheim presset Blink-spillerne over hele banen, men nøyaktigheten var tilnærmet fraværende fra begge lag. Etter hvert resulterte det høye presset til at Ranheim skapte noen halvsjanser, og også Blink var halvskumle på kontring.

Fem minutter før pause intensiverte Ranheim presset, og Blinks Robin Bjørnholm Jatta var uheldig og rotet bort ballen i en veldig utsatt posisjon. Selv ropte han på frispark mens Ranheim kunne angripe 4 mot 1. Keeper Rasmus Sandberg fikk stoppet Erik Tønnes skuddforsøk, men var sjanseløs da kaptein Mads Reginiussen fikk pirket inn returen. Ranheim kunne derfor gå til pause med en fortjent ledelse på bortebane.

To kjappe gule kort

Pausepraten må ha vært effektiv for Blink, for det var en helt annen intensitet i spillet etter pause, og Sondre Stokke sendte ballen både i stolpen og tverrliggeren i løpet av det første kvarteret.

I det 56. minutt ropte Blink på straffespark. Om de har en god sak eller ikke kan diskuteres, men den diskusjonen ville ikke dommer Støfringshaug være med på og Morten Strand ble tildelt et gult kort. Seks minutter senere kom Strand med en liten ettersleng etter en duell, og ble tildelt sitt andre gule kort, noe som betyr tidlig dusj.

Blink satte inn Mats Lillebo i håp om en utligning, og selv om det resulterte i flere halvsjanser så var det etter hvert fortjent at Ranheim tok med seg alle poengene hjem til fjæra.

Lagenes neste kamp i OBOS-ligaen spilles 23. mai, når Ranheim får besøk av Start, mens Stjørdals-Blink drar til Oslo for å møte Skeid. I mellomtiden skal begge lagene også spille i Norgesmesterskapet/cupen. Stjørdals-Blink møter Orkla 18. mai, mens Ranheim møter Dahle 19. mai. Begge OBOS-lagene spiller bortekamper.