Årets utgave av fjelløpet Hardhaus er godt i gang, og to av tre konkurranser er fullført. Det hele startet fredag ettermiddag med Riasten rundt, og lørdag skulle det løpes fra Jensåsvollen til Kjøliskarven tur/retur.

Klar ledelse

I klassen for herrene mellom 18 og 39 år hadde Vegard Sivertsgård fra Tydal IL en klar ledelse med åtte minutter på Mattis Amundsen fra Namdal Løpeklubb. Dessverre har Sivertsgård valgt å takke for seg foran siste konkurransedag, og overlater dermed ledertrøya til namdalingen.

- Etter å ha slitt med en skade i foten den siste tida har det blitt lite løping, derfor ønsker jeg ikke å ta noen sjanser. Om dette skulle komme tilbake vil det bli mindre trening frem mot skisesongen. Det er jo tross alt langrenn som er viktigst, sier Sivertsgård i en kommentar til Nea Radio.

Dette gjør at Mattis Amundsen løper ut 1 minutt og 24 sekunder før Tor Håkon Skogstad fra Bratsberg IL på søndagens jaktstart.

Også i kvinneklassen er det en ledelse på omtrent åtte minutter etter andre øvelse. Der er det Heidi Hestmark Smalås fra Namdal Løpeklubb som har klart å skaffe seg en solid luke til konkurrentene.

Heidi Hestmark Smalås beholder også sin ledertrøye. Foto: Hilde M Bollandsås

Uslåelig veteran

Det kommer nok ikke som noen overraskelse at det er nettopp Jan Nyrønning fra arrangørklubben Hardhaus som leder etter de to første løpene. Kun noen få måneder etter at han ble norgesmester på både 1500 m og 3000 m.

Nyrønning kan skilte med nesten tjue minutters ledelse før siste konkurransedag.

Jan Nyrønning er klart best veteranene. Her ved målgang under Riasten Rundt. Foto: Hilde M Bollandsås

Direkte på Nea Radio

Søndag morgen er det klart for den store finalen, Hardhausen. Start og målgang er ved Graftås samfunnshus i Ålen, hvor mosjonistene starter klokken 0930, mens eliteløperne sin jaktstart går av stabelen klokken 11.

Alt dette hører du direkte på Nea Radio fra klokken 9, søndag morgen.