Snakkisen foran kampen var nok en gang at Bendtner ikke var tatt ut i troppen. En rekke supportere har ytret et rimelig tydelig ønske om å få den høyreiste dansken tilbake på matta igjen, men uten gehør denne gangen. Kjernens bannere hang også denne kampen opp ned. De krever handling. En som derimot ser ut til å gå en lys fremtid i vente er Konradsen Ceide. Syttenåringen debuterte fra start og viste en positiv og uredd innstilling, men slet i posisjonerings- og duellspillet.

Fem strålende minutter

Kampen startet trått for hjemmelaget, og det første kvarteret så det ut til at kampen var på veg inn i det mønsteret vi har sett så alt for ofte i år. Det skulle derimot endre seg halvvegs i omgangen da lederskikkelsene plutselig sto frem. Første positive tegn sto Mike Jensen for da han kom til tre raske avslutninger. Deretter kom en periode hvor Rosenborg spektakulært nok så ut som et vesentlig bedre lag enn Mjøndalen. Først kriget Reginiussen inn et mål da Mjøndalen ikke fikk klarert fra corner. Kun tre minutter senere doblet De Lanley ledelsen etter et praktangrep. Minutter senere kunne Søderlund økt Rosenborgs ledelse etter det som trolig var sesongens peneste angrep på Lerkendal så langt, men avslutningen ble for dårlig.

Ikke friskmeldt

Syv minutter før pausen gikk det kaldt nedover ryggen hos spillere, apparat og supportere. Åsmundsen klemte inn en redusering. I minuttene som fulgte ble Rosenborg kraftig presset, og den nervøse stemningen inntok hele stadion. Kun et par klasseredninger av Hansen hindret Mjøndalen fra utligning. Hjemmelaget slapp foten av gassen, og slet med å finne tilbake igjen til den gode rytmen. Etter hvilen produserte Mjøndalen de største mulighetene. Rosenborg trillet ball uten tempo og var sårbare for kontringer mot. Brochmann utlignet etter 64 minutter. Minutter tidligere hadde samme mann hamret ballen i tverrliggeren. Sekunder senere var Rosenborg igjen i føringen. Søderlund fikk servert en gavepakke fra Mjøndalen-forsvaret, takket, bukket og innkasserte scorte sitt første mål på over et halvt år.

Humper videre

Viktigheten av det psykologiske aspektet ved fotballen ble nok en gang tydelig på Lerkendal. Tre poeng, men absolutt ingen overbevisende forestilling. 2-0 skal ikke være en farlig ledelse på Lerkendal mot miniputten Mjøndalen. Rini Coolen fulgt kampen med argusøyne fra tribunen vel vitende om at han er Rosenborgs naturlige kandidat til en caretaker-rolle dersom Horneland skulle få sparken.