– Vi åpner ikke for kamper og konkurranse for voksne i breddeidretten fra 1. september, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie under regjeringens pressekonferanse fredag.

Det idretten ønsker er et unntak fra dette kravet for å arrangere cuper og kamper. Smittesituasjonen tilsier at vi ikke kan det nå, svarer Høie på spørsmål om idrettens situasjon.

Burde vært åpnet for normal trening

– Det er greit at det fremdeles ikke er lov til å spille kamper, men jeg synes det skulle ha vært åpent for å trene som normalt, sier Ole Garberg fotballtrener for Selbu BK.

– Jeg synes det er fint at de åpnet for at de yngre fikk spille og trene som normalt fra 1. august, men når du har et fotballag som har både junior og seniorspillere, da blir det litt rart at juniorspillerne får trene normalt mens seniorspillerne må følge restriksjoner.

Mister motivasjonen

– Som mange andre lag, så merker også vi at de eldre spillerne mister motivasjonen når de ikke får trene som normalt, enkelte har faktisk gitt seg for sesongen, forteller Ole Garberg før han legger til, vi er i nå i dialog med fotballkretsen om å få til et junior lag, slik at de i det minste får et tilbud om å spille kamper, avslutter Ole Garberg

Fotballtrener for Selbu Ballklubb Ole Garberg ved en tidligere anledning