I løpet av disse to dagene skal deltakerne lære seg å bli trygge i kajakken, vi kjører også mange typer redningsøvelser og da i særlig grad kameratredning, forteller instruktør Terje Aas Sæterhaug.

Kan du fortelle litt mer om hva kameratredning er?

- Kameratredning er en parøvelse, hvor to og to samarbeider. Den ene padleren skal ligge i vannet med veltet kajakk, så skal den andre padleren komme og hjelpe til med å tømme kajakken for vann og få padleren som ligger i vannet opp i kajakken igjen.

Foto: Ola Bjerken/Nea Radio
Foto: Ola Bjerken/Nea Radio

I tillegg er det også en del teori deltakerne må innom før de kan begi seg ut i kajakken. Først på lørdag er det teori om sikkerhet, før de tar med seg den ut og praktiserer den i Garbergselva. På søndag er fokuset på hvordan man pakker kajakken og rutevalg, hvor man alltid har en plan B, sier Sæterhaug

Stor pågang

Helgens grunnkurs var det tredje fulle kurset. Forrige helg var pågang såpass stor at vi valgte å sette opp et ekstrakurs. På spørsmål om hvordan det ser ut fremover, kan Aas Sæterhaug fortelle at kursene er så å si fulle. Det kan hende det blir noen ledige enkeltplasser og da oppfordres folk til å gå inn på hjemmesiden ‘’myadventure.no’’ eller Facebook siden. Men skulle pågangen være såpass stor, så legger Aas Sæterhaug skjul på at det kan bli opprettet et ekstrakurs.

Hvem er det som melder seg på?

- Statistikken fra vår annonsering viser at det er damer mellom 35-50 år som er initiativtakere og får med resten av familien. Det er for det meste familier eller grupper som melder sin interesse. Og det kommer folk fra alle plasser mellom Trondheim og Røros, sier han.

Og hvordan er responsen?

- De har nok en bratt læringskurve på disse to dagene kurset varer, men vi får gode tilbakemeldinger av fornøyde deltakere, avslutter Sætherhaug.