Et minutt tok det av kampen mellom Rosenborg og Vålerenga før Lerkendal-publikummet fikk hjertet i halsen. Da tok Birger Meling telling, og signaliserte at han måtte byttes ut. Venstrebacken har vært en kontinuitetsbærer for klubben, og en av sesongens beste spillere. Meling vil utvilsomt bli dypt savnet dersom det viser seg at skaden blir langvarig.

Fenomenal scoring

Rosenborg åpent kampen med energisk spill offensivt. Djordje Denic sendte hjemmelaget i føringen etter 16 minutter med en fantastisk scoring. Serberen avsluttet et flott oppbygd angrep hvor det gikk raskt i lengderetning med en frekk chip over Larsen Kwarasay. Inn mot halvspilt kamp hadde RBK en rekke store sjanser, men ingen ga utslag på målprotokollen. Bakover var det noe mer haltende fra hvittrøyene, VIF hadde én annulert scoring og flere store sjanser som fort kunne resultert i scoring.

Søderlund puttet igjen

Åtte minutter etter pausen doblet RBK ledelsen til 2-0. Rosenborgs andre serber, den talentfulle midtstopperen Serbecic skapte målet med en nydelig gjennombruddsball til Hedenstad. Hedenstad spilte så til en godt plassert Søderlund som fikk en enkel jobb med å sette sitt andre mål på fire dager. Etter scoringen hadde Rosenborg anført av de to serberne god kontroll på kampen. Hjemmelaget kontrollerte kampen inn til seier. Dermed er det kun én kamp som gjenstår før en eventuell cupfinale.