Rosenborg har ikke spilt kamp siden siste seriekamp borte mot Sandefjord 22. desember i fjor. Lørdag kunne Åge Hareides mannskap endelig spille kamp igjen, når OBOS-liga laget Raufoss hadde tatt turen til Trondheim og treningsbanen Skoglunden for sesongens første treningskamp.

Ledelse til pause

Rosenborg stilte med toppet mannskap til lørdagens treningskamp. Tre av lagets nyinnkjøpte spillere fikk sjansen fra start, både Adam Andersson, Vebjørn Hoff og Stefano Vecchia var å se i Åge Hareides første startellever for sesongen.

Adam Andersson viste seg tilliten verdig allerede etter halvtimen spilt. Høyreback-vikaren fikk mye plass ute på sin kant, og leverte et fantastisk innlegg til Dino Islamovic, som enkelt kunne åpne scoringskontoen med å skli ballen i mål.

Det sto 1-0 til pause.

- Dette var kjempedeilig. Godt å komme i gang. Jeg merket det bare da jeg tok på meg leggskinnene, at nå var det alvor. Det var deilig å kjenne på igjen, sa kaptein Markus Henriksen til Adressa

Unggutten brukte hodet

Det skjedde en del i starten av 2. omgang på Skoglunden. Etter kun fire minutter måtte Kristoffer Zachariassen forlate banen, etter å ha blitt tråkket på foten. Inn kom danske Carlo Holse.

I det 53` spilleminutt var Isloamovic på rett plass til rett tid igjen. Den montenegrinske landslagsspilleren la inn i boksen fra venstrekanten. Der sto 19-åringen Emil Konradsen Ceide og headet ballen i mål, og det sto 2-0 til vertene.

Innbytteren sikret 3-0 seier

I det 82` spilleminutt satte innbytter Carlo Holse fart. På hjørnet av 16-meteren dunket dansken til, og sendte ballen retning motsatt hjørne og i mål, og Rosenborg opp i 3-0 ledelse.

Det ble også sluttresultatet i årets første treningskamp.

– Laget spiller solid og godt, særlig våre offensive spillere, sa Åge Hareide til Adressa etter kampslutt.

Onsdag skal Hareides mannskap i aksjon på nytt, da kommer Svein Maalen og Ranheim på besøk.