Skistyret i Norges Skiforbund besluttet tidligere denne uken å tildele flere nasjonale mesterskap i 2022 og 2023. Skiforbundet har der valgt å tildele Hovedlandsrennet i nordiske grener i 2023 til IL Varden Meråker og Skogn IL. Grova skisenter er arena for langrennsøvelsene, mens hoppingen vil foregå i Torsbustaden.

- Vi har planlagt dette i 2 år, men endelig beslutning ble tatt sommeren 2020, skriver leder for hovedlaget i IL Varden Meråker, Øyvind Slungård, til Nea Radio.

Erfaren arrangør

Dette er langt fra første gang Norges Skiforbund tildeler IL Varden Meråker store renn. Klubben har en rekke ganger tidligere arrangert både Norgescup, Skandinavisk Cup og Norgesmesterskap i langrenn. IL Varden Meråker har også erfaring som arrangør av større internasjonale renn. De var i fjor med som arrangør av Ski Tour 2020, som foregikk over ni dager i Östersund, Åre, Meråker og Trondheim.

- Vi er stolt av at Norges skiforbund på nytt gir oss tillit til å arrangere større arrangement. Dette er viktig for idrettslaget og Meråker vgs, og næringlivet vil også dra nytte av det.

Folkefest: Det ble en folkefest under ski-NM i Meråker i 2019. I 2023 kommer landets beste 15 og 16-åringer i langrenn, kombinert og hopp til Meråker. Foto: Henrik Einangshaug

Stort arrangement

Siden det første Hovedlandsrennet i langrenn ble arrangert av Bækkelaget Sportsklubb i 1963, har Varden Meråker aldri vært vert for arrangementet selv. Arrangementet som samler landets beste skihoppere, langrenns- og kombinertutøvere i 15 og 16-årsklassen er stort.

- Cirka 840 deltagere pluss ledere og foreldre.

Et så stort arrangement krever mange frivillige, og Slungård sier de trenger 150-200 frivillige for et slikt arrangement. Selv om arrangementet krever mye klubben og de frivillige, er Slungård klar på at Varden vil ha flere store arrangement.

- Vi tenker hele tiden på nye arrangement innen langrenn og skiskyting. Dette er et samarbeidsprosjekt med Skogn IL, det er virkelig artig at de ville være med.