Ingen personer kom til skade da himlingen i "gulvrommet", et av rommene på Coop Byggmix i Ålen raste ned litt før klokken 16 søndag ettermiddag.

En video fra et overvåkingskamera viser at det hele skjedde uten forvarsel og var over på sekunder.

Saken fortsetter under bildet

VIDEO: Overvåkingsvideoen viser hva som skjedde. Foto: Per Magne Moan

Butikksjef Knut Olav Grønli var ikke selv på jobb da episoden skjedde, men han sier det er utrivelig å få en slik beskjed.

Kaos

– Jeg fikk melding om å komme til butikken og ble møtt av et underlig kaos. Alle platene hadde løsnet og ramlet ned på en gang. Heldigvis var ingen personer, verken kunder eller ansatte inne i rommet da dette skjedde, sier Grønli som ikke ønsker å spekulere i årsaken.

– Dette kan skyldes feil i konstruksjon eller montering, men det vil tiden vise sier han.

Ingen fare for flere "ras"

Butikken vil holde åpent som vanlig framover, men rommet der episoden skjedde kan bli stengt i perioder mens nytt tak blir montert.

Coop Oppdal avdeling Ålen, som er det offisielle navnet på butikken, ble sterkt skadet i flommen i 2011 og var stengt i flere måneder mens utbedringsarbeidet pågikk. For et par år siden ble rommet der taket raste ned, bygd. Grønli sier at det ikke er fare for at andre deler av taket, verken i Byggmixavdelingen eller resten av butikken, vil rase ned.

Trident Juncture

Butikken holder vanligvis ikke åpent på søndager, men i anledning den store Nato-øvelsen er det vedtatt å utvide åpningstidene til også å gjelde søndager.

Hør intervju med butikksjef Knut Olav Grønli her: