Tidenes beste omsetningsdag siden 1982, melder Tydal skisenter på sine facebooksider torsdag kveld.

- Det har vært en intensiv men fantastisk dag, sier daglig leder Martin Eriksson.

Foto: Martin Eriksson/Tydal skisenter

De hadde forventet en del folk på skjærtorsdag, men ikke så mange som det faktisk kom og ikke så mange samtidig. Eriksson forklarer at de ble litt tatt på sengen av antallet mennesker som dukket opp, men at de fikk håndtert det mesterlig og han skryter hemningsløst av de han har hatt med seg i senteret i dag. Totalt var de 15 stykk på jobb, og to mann hadde til enhver tid ansvar for parkering.

Kjempesesong tross snømangel

At vinteren har bydd på lite snø er helt sikkert, og når man driver et skisenter vil det naturligvis bli vanskelig å holde bakken åpen uten snø. Likevel blir sesongen 2020/2021 bra omsetningsmessig, og det er mye takket være påsken.

- Det har vært en kjempebra påske med tanke på besøkende, til tross for været og lite snø. Det er akkurat nok snø til at man kan kjøre, og da kommer det folk, sier Eriksson.

Det var lite snø i bunnen av bakken en periode, men da trådte As Aas Transport Maskinentreprenørfirma til og kjørte 400 kubikkmeter snø til bakken, som så ble spredd utover ved hjelp av tråkkemaskinen.

Foto: Martin Eriksson/Tydal skisenter

Gode tilbakemeldinger fra skikjørere

At folk har trivdes i bakken er det lite tvil om, alle Eriksson har snakket med i løpet av påsken og spesielt dagen i dag skryter av både stemningen og de fine bakkene.

- Det er veldig gøy å høre at folk har storkost seg, spesielt barnebakken har blitt en megasuksess med den nye heisen der. Det er en stor økning i antall barn som kjører i skitrekket nå, sier han.

Full fres i barnebakken! Foto: Martin Eriksson/Tydal skisenter

Smittevern uten anmerkninger

Når det gjelder smittevern skryter Eriksson av gjestene i trekket. De har påbud om munnbind i kaféen, og alt tyder på at folk innretter seg etter dette.

- Folk er tålmodig og holder avstand, det er nesten for godt til å være sant, sier han og ler.

- Vi har jo begrensninger på antall inne i kaféen, og gjestene venter tålmodig på tur. Det er helt utrolig.

De har i tillegg satt opp et stort telt så folk kan sitte i ly innimellom. Onsdag var det kontrollører på besøk i skisenteret for å vurdere smittevernet, og de hadde ingenting å sette fingeren på.

- De syntes det fungerer kjempebra, og hadde ingenting å anmerke, sier Eriksson.

En storfornøyd Martin Eriksson sammen med påskeharen. Foto: Martin Eriksson/Tydal skisenter

Noe positivt ut av korona

At skisenteret har sin beste sesong er ikke gitt nå som verden kjemper mot en pandemi, men i Tydal har det ført til at folk strømmer til skitrekket når det er åpent.

- Det er så viktig at barna har noe å gjøre, de er kjempeglade for å ha noe å finne på, sier Eriksson.

Nå håper han på gode dager også resten av påska.

Foto: Martin Eriksson/Tydal skisenter