Stensaas Reinsdyrslakteri, Coop Marked Brekken, Vauldalen Fjellhotell og Hamra Livs har gått sammen om «Pop-up grensehandel».

Riksgrensen mellom Norge og Sverige er fortsatt stengt på grunn av Covid-19 viruset, og bedrifter både på norsk og svensk side har tapt omsetning blant annet på grunn av stengte grenseoverganger.

Derfor har disse fire bedriftene gått sammen om å etablere en pop-up butikk, akkurat på riksgrensen mellom Norge og Sverige på Vauldalen.

– På vår Pop-up grensehandel får kundene på norsk og svensk side muligheten til å kjøpe utvalgte varer fra alle fire arrangørbedriftene, i èn og samme bestilling! Vi har også noen knallgode pop-up-tilbud som bare kan fås på grensehandelen denne dagen, som for øvrig er et drive-in-konsept hvor kundene ikke skal være nødt til å forlate bilene sine, heter det i en pressemelding.

Må forhåndsbestilles

Varene må bestilles på forhånd, og senest to virkedager før arrangementet, da alle produkter må pakkes og stå to døgn i karantene før levering på grensen.

Dette er noen av mange tiltak arrangørene har iverksatt for å kunne begrense faren for Covid-19 smitte.

For å kunne gjennomføre grensehandelen har arrangørene i flere uker planlagt arrangementet grundig og rådført seg med både med politi, tollvesen og kommuner på begge sider av grensen, samt kommuneoverlegen på Røros og Trøndelag Fylkeskommune. Dette for å sørge for at alle lover og regler rundt grensehandel følges og at smittevern i forbindelse med Covid-19 ivaretas på høyest mulig nivå.

– Gode rutiner og retningslinjer er lagt til grunn for at opplegget nå endelig kan etableres og for at arrangementet skal kunne gjennomføres på en trygg og lovlig måte, står det i pressemeldingen.

Savn på begge sider av Kjølen

Arrangørene skriver videre at de håper dette kan være et positivt tiltak i den spesielle situasjonen vi befinner oss oppi hvor grensen mellom Norge og Sverige er stengt for vanlig trafikk.

– Det er mange svensker som har savnet varer fra norsk side og omvendt, så vi håper at de nå benytter seg av dette tilbudet vi kommer med. Vi har også selvsagt savnet kundene våre på begge sider av grensen og håper dermed å få se igjen mange nordmenn og svensker på vår Pop-up Grensehandel.

Grensehandelen holdes åpen onsdag 13. mai kl. 15.00-19.00, på avkjørselen på riksgrensen på Vauldalen mellom Norge og Sverige. Kun salg av forhåndsbestilte varer.

Varer bestilles via arrangementets facebook-side, eller via e-post: grensehandelen@gmail.com