Under mandagens kommunestyremøte i Hommelvik ble andregangsbehandlingen av kommunedelplan for dobbeltspor endelig vedtatt. Ikke overraskende, men godt å endelig ha på plass slik at arbeidet med jernbarnestrekket kan begynne. En gladsak, sier ordfører Trond Hoseth.

Saken fortsetter etter radiointervjuet

- Når man har vært igjennom et kommunestyremøte i Malvik, så vet man at det er mange saker som skaper kraftige diskusjoner. Men akkurat det at vi ønsker en jernbane i dobbeltspor i langtunnel på Malvik, er noe kommunestyre har stått sammen om i flere år. Det er derfor en gladsak at Bane Nord nå har sendt denne kommunedelplanen over til behandling og at vi har fått den vedtatt her i kveld, forklarer Hoseth.

Et steg i riktig retning

Vedtaket var viktig å få igjennom og vil gjøre prosessen med å få på plass planen rundt dobbeltsporet enklere. Han forteller at dette kan være det første steget for å få realisert jernbanestrekningen.

- Kommunedelplanen må ligge i bunn for at det skal kunne reguleres og bli vedtatt dobbeltspor. Da er det slik at den nasjonale sporplanen, som jeg nevnte i innlegget mitt, snart skal rulleres. Og for at dette skal komme med der, så er vi et steg nærmere når denne planen er vedtatt. Da har vi et mindre hinder for å få den plass. Så er det klart at det er en ting som skal vedtas på stortinget, så vi må jobbe med våre kontakter i alle partier for å prøve å få igjennom denne planen, sier Hoseth

- Planen må på plass, for det har store ringvirkninger for hele Midt-Norge. Det er jo en drøm både i sør og i nord å få til den her kjappe forbindelsen mellom Trondheim og Steinkjer. Skal vi få til denne forbindelsen i tillegg til et effektivt flytog som kan regulerer trafikken, så må dette på plass, avslutter Ordføreren.