Den meritterte hundekjøreren Inger-Marie Haaland har fått nok etter det at juryen opprettholdt sin første kjennelse om diskvalifisering i Femundløpet tidligere i år.

Null tillit

– Det er ikke kjekt lenger å konkurrere, og jeg har fullstendig mistet tilliten til hele systemet, sier Haaland. Hun føler seg uryddig behandlet og sier at dette vil hun ikke lenger utsette seg for, sier hun til Hundekjøring.

Haaland ble diskvalifisert for å ha kjørt med en halt hund over målstreken. Hun har aldri akseptert at hun ble diskvalifisert og Haaland kjørte heller ikke Finnmarksløpet etter anklagelsen. Hun sier til Hundekjøring at hun oppfatter det som om noen er ute etter å ta henne personlig.

Etterlyser nye rutiner

2.visepresident i NHF og løypesjef under Femundløpet, Roger Leegaard, sier at at hele saken er kjedelig for sporten. Han mener det trengs nye rutiner inn for å sikre at kjørerne oppfatter klart og tydelig de anbefalingene som blir gitt av veterinærene.

– At en hund halter under løp vil oppstå også i fremtiden, og det er derfor viktig at man kommer til en felles forståelse for hva som er akseptabelt. Det er utrolig viktig at man ikke svekker tilliten til veterinærene som er satt til å ivareta dyrevelferden i sporten vår, avslutter Leegaard.

Tidligere hadde Forbundet bestemt at saken mellom Inger-Marie Haaland og juryen i Femundløpet skulle behandles på nytt, hvilket den også ble 29. mars på Idrettens hus. Tilstede i møtet var Haaland, og fra juryen møtte tre jurymedlemmer i TD Eilert Hesthagen, løpsleder Roger Legård og løypesjef Lars Ivar Eide.