Dansken er hentet fra Superligaklubben Horsens, der han ble toppscorer da laget rykket opp til øverste nivå i dansk fotball denne våren.

– Det ble Rosenborg fordi det er en stor klubb. Jeg synes det er et godt skritt i min karriere å komme opp hit for å spille for det beste, om ikke et av de beste lagene, i Norge. Det gjorde at det var et enkelt valg å velge Rosenborg, sier Tengstedt til RBK.no.

Viggo visste

Tengstedt er U21-landslagsspiller for Danmark, der han har spilt sammen med Victor Jensen. RBKs innleide midtbanespiller hadde kun gode anbefalinger for sin nye lagkamerat, i følge RBK.no.

- Jeg har snakket litt med ham og Victor har snakket veldig varmt om Rosenborg. Det var flott å snakke med ham og få positive inntrykk av klubben. Det virker som det er mange gode gutter og en flott garderobekultur, sier RBKs nye danske.

Fire og et halvt

Spissen har skrevet under på en kontrakt med varighet ut 2026-sesongen og er disponibel for spill allerede førstkommende lørdag hjemme mot Ham-Kam på Lerkendal.

22-åringen har spilt tre seriekamper som en av to spisser i Horsens 3-5-2-formasjon og føler seg klar til å bidra fra start om RBK-trener Kjetil Rekdal ønsker det.

- Jeg tror jeg passer veldig godt inn. Jeg har spilt 3-5-2 lenge nå og det har vist seg å være et system som passer meg fint. Jeg gleder meg til å være en del av det her oppe i Rosenborg, sammen med mange dyktige spillere, sier Tengstedt.

Siden overgangen til Horsens i fjor sommer, har 22-åringen scoret 20 mål og hatt 10 målgivende på 57 kamper.

LES OGSÅ:Så mye vil Midtsjø tjene på en overgang til Galatasaray