- I dag har Adresseavisen et oppslag som henger ut et helt borettslag. Ikke fordi de har gjort noe galt, men fordi de deler borettslag med en tidligere politiker, skriver Giske.

- Ikke opptatt av fakta

Videre skriver Giske at han er vant til at Adresseavisen gir villedende fremstillinger og at de ikke er opptatt av fakta, men at det som gjør ham trist denne gangen er at det rammer alle andre i hans borettslag.

- De nevnes ikke med navn, men mange vet selvsagt hvem de er.

Sjefsredaktør i Adresseavisen, Kirsti Husby, har i dag gått ut og forklart hvorfor de skriver om saken etter at flere lesere har stilt spørsmål ved dens relevans.

Der svarer hun på spørsmål om Giske henges ut i saken, om den ulovlige hybelen til Giske er en sak og flere andre spørsmål.

- Vi mener det er relevant å ettergå om de som vedtar lovene våre følger dem selv. At Giske som stortingsrepresentant startet utleie av en ulovlig hybel i 1997, uten å ha undersøkt verken da eller senere om den var godkjent til det han brukte den til, mener vi er innenfor pressens samfunnsoppdrag å omtale, skriver Husby.

Her kan du lese Kirsti Husbys svar til avisens lesere:

https://www.midtnorskdebatt.no/meninger/2021/12/02/Derfor-skriver-vi-om-Trond-Giskes-ulovlige-hybel-24891806.ece

Giske selv sier at denne saken ikke er ny, men at borettslaget har jobbet i ett år sammen med kommunen for å ordne opp i forholdene rundt hyblene som ikke er godkjente for det formålet.

Han mener at han selv og de andre andelseierne som har kjøpt leilighet med en medfølgende utleiehybel har fått feil informasjon ved kjøpet og levd i god tro om at de var lovlige frem til de fant ut at de ikke var det i fjor. Giske overtok også forrige eiers utleieforhold da han kjøpte leiligheten på Møllenberg i 1997.

- I forbindelse med gjennomgang av brannsikkerheten i fjor, oppdaget styret at borettslaget på 80-tallet ikke hadde sørget for nødvendige godkjenninger av hyblene som boareal. I et borettslag er det styret som har ansvaret for dette. Vi som har kjøpt andeler med hybel, har fått feil informasjon fra selgere og meglere og leid ut i god tro. Også dagens styre er uten skyld for at godkjenninger fra 80-tallet ikke ble innhentet, lyder Facebookposten fra Giske.

Han mener at borettslaget har gjort alt riktig i denne saken, og hatt en åpen dialog med kommunen om saken.

- På tross av denne dokumentasjonen, lager Adresseavisen et forsideoppslag om «ulovlig utleie». Ikke et ord om at alle har fått feil informasjon og vært i god tro gjennom alle disse årene. Du må kjøpe avisen, bla opp og lese langt ned i saken for å finne ut dette.

Hverken Adresseavisen eller Trond Giske har besvart Nea Radios henvendelser angående saken torsdag kveld.

Les saken om den ulovlige hybelen her:

https://www.adressa.no/pluss/nyheter/2021/12/01/Giske-leide-ut-ulovlig-hybel-i-kjelleren-mens-han-satt-på-Stortinget-24886155.ece