Torsdag kom forsvaret til unnsetning på vaksinesenteret på Sluppen i Trondheim. Et vaksineteam på sju ansatte fra Luftforsvaret har nemlig fått inndratt julepermen og er nå beordret til å bistå vaksineteamet i Trondheim.

Alle sju er helsearbeidere og har utført vaksinering av vernepliktige på Ørlandet. Vaksinesjef Birgit Reisch, er glad for bistanden, og forteller at selv om dette er personer med helsebakgrunn, måtte de gjennom et opplæringsopplegg før de settes i sving på Sluppen.

– Nå er de i gang med den faktiske vaksineringen og det er veldig bra for oss, sier hun.

– Vi kan nå øke kapasiteten med to korridorer, og det utgjør flere hundre vaksinesprøyter hver dag. Det er mange som er innom her, så dette er vi godt fornøyd med.

Når det gjelder status for vaksiner i Trondheim, så har alle ovre 65 år fått melding om å bestille time.

– Vi har også begynt med å vaksinere de yngre gruppene. Først helsepersonell og deretter yngre mellom 18 og 64 i risikogruppene.

Målet er at alle over 18 år skal være vaksinerte innen midten av januar.

– Vi prøver så godt vi kan å nå dette målet og har med stort hell bedt pensjonister og studenter om å melde seg for å delta i arbeidet, forteller Reisch.

– Uten pensjonistene hadde det ikke gått, sier vaksinesjefen som også selv er pensjonist. Det er mye rutine og kompetanse i denne gruppen som det er godt å kunne ta i bruk.

Når det gjelder de mange som fortsatt er uvaksinerte, er Birgit Reisch bekymret.

– Intensivavdelingen fylles opp av uvaksinerte og det bør være en tankevekker. De helt uvaksinerte får komme aller først i køen og vi jobber gjerne overtid for å få til dette, så jeg håper virkelig at folk ombestemmer seg.