Roar Vikvang har hatt Rosenborg som arbeidsplass siden 2020. Først som sjef for Rosenborg-akademiet, siden forfremmet til leder sport. Et bindeledd mellom sportssjefene for herre og kvinnelaget og daglig leder.

– Jeg tror den stillingen jeg har hatt har vært i viktig i den fasen der Rosenborg skulle gjøre to klubber til en, sier Roar Vikvang til Nea Radio.

Krevende situasjon

Rosenborg har anstrengt økonomi, før jul kom det frem at klubben måtte nedbemanne med ti årsverk, leder sport var en av stillingene som forsvant.

– Jeg stiller meg bak den beslutningen. I en økonomisk vanskelig situasjon er det naturlig at den jobben, som kanskje er lengst unna utøverne forsvinner sier Vikvang.

Ryddig prosess

Han er opptatt av å få frem at prosessen med klubben var ryddig og at det overhodet ikke er bitterhet rundt avskjeden med Rosenborg.

– Jeg har ingen horn i siden til noen i RBK, jeg har forståelse for at de måtte ta en del tøffe beslutninger i denne perioden forteller han.

Blir ikke trener for kvinnelaget

Nærmest øyeblikkelig når nyheten om Vikvangs avgang ble kjent startet spekulasjonene om den tidligere Stjørdals Blink-treneren var aktuell som Steinar Leins etterfølger som trener for RBK Kvinner.

– Det er ikke en aktuell problemstilling, sier Roar Vikvang kontant.

– Så vi får ikke se deg på feltet?

– I hvertfall ikke i Rosenborgklær sier Vikvang.

Vil jobbe med folk

Han trekker mer på det når det blir snakk om andre klubber, Vikvang har trenergodkjenning helt opp til UEFA-nivå.

– Nå har jeg ingen planer om hva fremtiden bringer, om det blir innen fotball eller om det blir innen noe helt annet, forteller Roar Vikvang, som er klar på en ting.

– Jeg er veldig glad i folk, jeg synes det er inspirerende å skape noe sammen med andre, så uansett hva fremtiden bringer vil jeg jobbe med mennesker avslutter Roar Vikvang.

Hør intervjuet med Roar Vikvang her: