Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk tester til stadighet nye produkter. Denne høsten er det rognebæret som er hovedingrediensen i utprøving av det som kan bli nye produkter.

– Vi er i gang med en spennende produktutvikling og til det trenger vi modne rognebær, sier daglig leder Rob Veldhuis.

Fra før har bryggeriet tatt i i bruk andre vekster som er høstet så og si rett utenfor bryggeriets lokaler i Havsjøveien på Røros.

Blåbær, krekling, tyttebær og ikke minst rabarbra er alle eksempler på kortreist og suksessfylt satsing.

ROGNEBÆR: Bryggeriet betaler 40 kroner per kilo Foto: Per Magne Moan

Nå oppfordres folk til å være med å plukke rognebær og levere til bryggeriet.

Mandag kom de første leveransene og sesongens neste og siste mottak blir mandag, 2. oktober.

Bær skal være nyplukket og fri for kvist og blad, er et krav som stilles. Til gjengjeld får de som leverer 40 kroner per kilo bær.

UTEN BLADER OG KVISTER: Slik skal rognebærene leveres Foto: Berit Kleven

– Vi skal bruke vinteren til å utvikle dette og da må vi innhøste nå for å få mulighet til å kunne drive med produktutvikling, sier Veldhuis.

Han sier man i første omgang trenger et sted mellom 150 og 200 kilo med bær.

Hør intervju her: