Når Queensworld filmfestival går av stabelen i april er filmen «No Tomorrow» nominert i følgende kategorier:

Best FEATURE FILM (Martin Drop)

Best ACTOR (Martin Drop)

Best SCREEN PLAY (Martin Drop)

Best DIRECTOR (Martin Drop)

Best CINEMATOGRAPHY (Wum Panik & Ron Rokhaug)

Best ENSEMBLE

Filmen ble filmet på 65 forskjellige steder i og rundt Stjørdal og ressigør og skuespiller Martin Drop gleder seg over nominasjonen.

Hva betyr en slik nominasjon for filmen?

– Filmfestivaler er et bra nettverksted for å møte andre folk som jobber i film. I tillegg er det å bli nominert en prestisjefull ting som gjør at filmen "stand out" fra de andre. Dette gjør at det øker muligheten for at filmprodusenter ser den og da kan bli interessert i å distribuere den eller støtte neste prosjekt. Det er et sted der man har mulighet til å åpne noen dører inn til industrien.

Hvor stor prestisje er dette?

– Queensworld filmfestival er en stor internasjonal prestisjefull filmfestival. Den er sett på som en topp indie-festival.

Foto: Alan Drop

Skal du til New York på utdelingen?

– Jeg håper virkelig at jeg får muligheten til det. Håper på støtte til å realisere muligheten.

Når kommer filmen?

– Jeg tror og håper at det er i år. Det spørs litt på distribusjon og masse andre ting jeg lærer om mens jeg jobber med filmen. Det sagt, vi i teamet jobber hardt for å få det ferdig fortest mulig.

Hva tror du det er med filmen de har likt så godt ?

– Jeg føler filmens tematikk er relevant og veldig godt researched. Men det jeg tror er fint med filmen er at det er en vakker film der bakteppet handler om en stor konflikt, der hovedfokuset er det intime forholdet mellom karakterene og hvordan det endres gjennom krig, hvordan stress og trøtthet påvirker forholdet til de vi er nærmest. Det er en film som blander håp med håpløshet, komedie med tragedie, kjærlighet og hat på en ærlig og original måte.

Martin Drop gjester Trønderfrokosten onsdag.