Destinasjon Røros er finalist i National Geographic World Legacy Awards og som eneste norske destinasjon har Røros vært i finalen på de tre gjeveste bærekraft-utmerkelsene i verden.

Denne gangen er Røros er nominert i klassen Destination Leadership i National Geographic World Legacy Awards, sammen med sterke destinasjoner som Travel Oregon i USA og Burren and Cliff of Moher Geopark fra Irland

Destinasjon Røros er invitert til prisutdelingen i Berlin 9. mars 2016, der 15 finalister er nominert i totalt fem kategorier. Juryformannen har uttalt; «Destinasjoner som forstår at bærekraft er fundamentet - blir globale ledere i morgen».

Dette er altså tredje gangen Desinasjon Røros kan vinne en stor internasjonal pris.  Fra før har destinasjonen vunnet World Responsible Tourism, Best Destination i 2011 og Tourism for Tomorrow, Destination Stewardship i 2012, og er nå altså i finalen i World Legacy Awards i 2016.

Det er fire ulike priser som skal deles ut onsdag og seremonien, som er ventet å ta en halv times tid, begynner klokken 15:15.

Fra destinasjonen så er reiselivsdirektør Linda Ramberg, utviklingssjef Hilde Bergebakken og pressekontakt Hilde Myhren tilstede i Berlin.

Finalen streames direkte her!