Konkurransen «Norsk på menyen», i regi av Matmerk, retter seg mot restauranter og serveringssteder. Målet er å finne spisestedet som best løfter frem norske og lokale råvarer og tradisjoner, både gjennom maten som serveres, og gjennom språket som benyttes i beskrivelsen av rettene. Prisen deles ut i forbindelse med Fagdag for norsk mat i Oslo den 29. oktober og består av et stipend på 25.000 kroner.

Det har vært stor interesse rundt årets utgave av konkurransen «Norsk på menyen». Det har kommet inn 26 bidrag, hvorav seks bidrag har gått videre til finalen. Dette er finalistene:

Hurtigruta

Storfjord Hotell v/ Nils Henning Nesje

Kongsvold Fjeldstue

Bønder i byen

Brasseri Posten

Vertshuset Røros

Menyene ble onsdag vurdert av en bredt sammensatt og uavhengig jury, bestående av fagpersoner innen matproduksjon, reiseliv og norsk språk.

I juryen sitter:

Per-Arne Tuftin, Reiselivsdirektør Innovasjon Norge

Jørgen Roll, Himmelspannet

Helene Uri, forfatter og språkviter

Petter Wahl Sekne, Kokk og entusiast for norsk mat

Nina Sundqvist, direktør Matmerk