– Folk som bor her sier det ikke har vært så mye snø her ute siden 70-tallet, forteller Eivind Røstad som har i oppgave å brøye veien på øya Mausund.

Ble sittende fast i fem timer

Veien er fem kilometer lang, og det er omlag 200 fastboende på øya og ikke så mange biler. Det går ferge ut til øya, og det er viktig å holde veien åpen med tanke på syketransport, hjemmehjelp og varetransport.

Til vanlig jobber Røstad ved Mausund feltstasjon i fiskeværet Mausund utenfor Frøya, men i det siste er det han som har brøyta og sørge for at veiene er åpne og fri for snø.

– Jeg rydder marint avfall ved øyene rundt Mausund og Froan, og det er greit å kombinere den jobben med snømåking. For når øyene snør igjen er det ikke så lett å rydde avfall uansett, sier Røstad.

Det er ikke ofte det snør så mye på Mausund at det ikke er mulig å komme fram med bil, men sist helg bøtta det ned. Og i tillegg sørga vinden for at veien på øya var uframkommelig.

– Jeg ble sittende fast i grøfta fem til seks ganger, og den siste gangen ble jeg sittende fast i fem timer. Da kom det 12 karer og hjalp meg med å grave den fram og la planker under. Så nå er jeg på veien igjen, forteller Røstad.

Nå har mildværet sørga for at mye av snøen har forsvunnet den siste uka. Og ifølge Yr.no vil mildvær, plussgrader og nedbør i form av regn fortsette utover neste uke også.

Hør hele intervjuet med Eivind Røstad i Nea Radio her: