- VM-prosjektet er et utrolig komplekst, både når det gjelder planlegging, gjennomføring, ledelse og ikke minst å skape engasjement, det sier styreleder i Ski-VM Trondheim 2025, Bård Benum til Nea Radio.

- Når man skal velge noen til å lede dette, så finner du aldri noen som dekker alle roller 100 prosent, men i Åge synes vi at vi har funnet en kandidat som dekker veldig mange av disse rollene, utdyper Benum.

Bred erfaring

Åge Skinstad var selv aktiv langrennsløper, med en stafettseier i verdenscupen som beste resultat. Han var også sportssjef for langrennslandslaget i Norges Skiforbund.

Skinstad ha bred erfaring fra næringslivet, og har blant annet jobbet for Adidas og Swix (Brav), han kommer nå fra jobben som administrerende direktør i Hapro Jobb & Karriere.

- Åge har bred ledererfaring fra næringslivet, i tillegg er han kjent gjennom media, har jobbet i media, så han han kan håndtere den biten også, så i sum er jeg ikke i tvil om at vi har landet en særdeles god leder for VM 2025, sier Bård Benum.

Vil pendle til Trondheim

En del av kritikken mot tidligere leder Berit Svendsen var at hun ikke var synlig nok, og heller ikke bodde i Trondheim. Den nye sjefen vil heller ikke bo der forteller Benum.

- Det er sånn at Skinstad bor på Toten, men han har reist og pendlet i alle jobber han har hatt tidligere også, så jeg er sikker på at vi vil få se mye av Åge i Trondheim fremover, og det trenger vi, avslutter styreleder Bård Benum.